Toplam 750 metre yol sıcak asfaltla yenilenecek

Lüleburgaz Belediyesi ekipleri, altyapı çalışmalarının tamamlandığı caddeleri asfaltlıyor. Çalışmalar kapsamında İstiklal Caddesi'nde 450, Acı Çeşme Sokak ile Okullar Caddesi'nde de toplam 750 met

GÜNDEM 11.08.2020 18:20:00 0
Toplam 750 metre yol sıcak asfaltla yenilenecek

 

Lüleburgaz Belediyesi uzun süredir altyapı ve üstyapı açısından sorunlu olan İstiklal Caddesi, Acı Çeşme Sokak ve Okullar Caddesi'ndeki altyapı çalışmalarını tamamlarken, asfalt çalışmaları için çalışmalara başladı. 

 

İSTİKLAL CADDESİ’NE EK MAZGALLAR YAPILDI

 

Kocasinan Mahallesi'nde uzun yıllardır büyük sorun yaşayan ve ana arterlerden biri olan İstiklal, Okullar Caddesi ve Acı Çeşme Sokak'taki altyapı ve üstyapı sorununu çözüme kavuşturduklarını kaydeden Belediye Başkanı Murat Gerenli, “Su ve Kanalizasyon Müdürlüğümüze bağlı ekipler bu doğrultuda yağışlı günlerde su birikintilerinin oluştuğu İstiklal Caddesi, Okullar Caddesi ve Acı Çeşme Sokak'ta altyapı çalışması yaptı. Yapılan çalışmalar sonunda özellikle yağışlardan fazla etkilenen İstiklal Caddesi'ne ek mazgallar yapıldı” dedi. 

 

“CADDE YENİ BİR GÖRÜNTÜYE KAVUŞACAK”

 

Lüleburgaz Belediyesi’nin altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından İstiklal Caddesi'nde sıcak asfalt çalışmaları başlattığını kaydeden Gerenli, “Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerimizin başlattığı ilk etabı 450 metre olan bozuk yoldaki kilit parke taşlar sökülecek. Taşların sökülmesinin ardından ekipler hızlı bir şekilde sıcak asfalt serimi çalışmalarına başlayacak. Yolun tamamlanmasıyla birlikte uzun yıllardır sürücülere zor anlar yaşatan cadde yeni bir görüntüye kavuşacak” dedi. 

 

“ALTYAPI SORUNU KALMAYACAK”

 

Gerenli, “Ekiplerimiz, İstiklal Caddesi'nin bağlantılı olduğu Acı Çeşme Sokak ve devamındaki Okullar Caddesi'nde 750 metrelik yolda asfaltlama çalışmasına başlayacak. İlk etapta kaldırım çalışmaları tamamlanmak üzere olan bölgede mevcut yolun sökümü yapılacak. Ardından da hızlı bir şekilde sıcak asfalt dökümü gerçekleştirilecek. Her iki çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte kentin ana arterinde bulunan bozuk yol ve altyapı sorunu kalmayacak” dedi. 

 

Haber / Yener AKBABA