Özel ÇOSB Lisesi, TEKNOFEST'e katılacak

TEKNOFEST 2020 Akıllı Ulaşım Yarışması Lise Kategorisi'nde önemli bir başarıya imza atan Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 12. sınıf öğrencileri, hazırladıkları proje il

GÜNDEM 10.08.2020 18:48:00 0
Özel ÇOSB Lisesi, TEKNOFEST

 

 

Proje ile ilgili bilgi veren okul idarecileri trafikteki araç kullanımının her geçen gün giderek arttığına dikkat çekerek, öğrencilerin tasarladığı proje ile gerek ticari yönden malzeme ve insan taşımada, gerekse bireysel olarak hayatının her anında yer aldığını belirtti. Aracın kullanım oranı ve süresi arttıkça sarf malzemelerinin ömrünün de kısaldığını belirten yetkililer “Teknolojinin hayatımıza girişi kaçınılmaz bir şekilde ilerlemekle beraber hayatımızı da kolaylaştırmaktadır. Kullanıcıları en çok korkutan olaylardan biri aracı ile yolda kalmaktır. Bu mağduriyeti yaşatan malzemelerin içinde lastik sorunları göze çarpmaktadır” dedi.

 

 

DOĞA DOSTU PROJE

 

Proje ile aracın lastiğinin içerisindeki basınç ve nem değerlerinin gerçek zamanlı ölçüm yapılıp kullanıcıya anlık bilgi verildiğini kaydeden yetkililer, bunun yanı sıra anormal bir değer aralığına ulaştığında sistemin, lastik tamir kitini devreye aldığını, kit devreye girdikten sonra sürücünün yoluna ara vermeksizin sorunsuz bir şekilde devam edebildiğini ifade etti. Çalışmada geri dönüştürülebilir malzemelerin tercih edilerek doğa dostu bir proje oluşturulduğunu kaydeden yetkililer, bu sayede çevreye olumsuz yönden kalıcı etki bırakılmadan çalışma gerçekleştirilebildiğini ifade etti.

 

Haber / Buse SERİN