Kapaklı'dan 3 proje 147 bin Euro hibe alacak

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün AB Erasmus + proje başvuruları kabul edildi. Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde hazırlanan "Kapsayıcı Eğitim Ä?

GÜNDEM 8.08.2020 11:54:00 0
Kapaklı

 

Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus + Okul Eğitimi Programı 2020 Yılı Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği - Okul Eğitimi Personel Hareketliliği (Ka101) Proje Başvurularına İlişkin Sonuçlar ve Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus + Programı Mesleki Eğitim Öğrenici Ve Personel Hareketliliği (KA102) Faaliyeti 2020 Yılı Teklif Çağrısı Dönemi Proje Başvurularına İlişkin sonuçlar açıklandı.

 

37 BİN 114 EURO HİBE ALMAYA HAK KAZANDI

 

Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus + Okul Eğitimi Programı 2020 yılı Erasmus+ Ana Eylem 1 Okul Eğitimi Personel Hareketliliği (KA101) Faaliyeti kapsamında 5 bin 122 projeden uygunluk kriterlerini taşıyanlar içerik değerlendirmesine alınarak her biri bağımsız dış uzmanlar tarafından değerlendirildi. İçerik değerlendirmesi sonucunda ve mevcut bütçe imkânları çerçevesinde, 212 proje hibe desteği almaya hak kazandı. Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan “Kapsayıcı Eğitim İle Erken Okul Terkine Son” isimli proje de 37 bin 114 Euro hibe almaya hak kazandı.

 

383 PROJE HİBE ALMAYA HAK KAZANDI

 

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus + Programı Mesleki Eğitim Öğrenici Ve Personel Hareketliliği (KA102) Faaliyeti kapsamında da sunulan 2 bin 80 adet proje teklifinden uygunluk kriterlerini taşıyanlar içerik değerlendirmesine alınarak bağımsız dış uzmanlar tarafından değerlendirildi. İçerik değerlendirmesi sonucunda ve mevcut bütçe imkanları çerçevesinde, 383 adet proje teklifi hibe desteği almaya hak kazandı.

 

2 PROJEYE 110 BİN 252 EURO HİBE

 

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “CNC Ve Lectra Operatörlüğü Stajı” isimli projesi 52 bin 648 Euro, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinesinde Şehit Kadir Dadaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından sunulan “Gıda Ve Kimya Teknolojisi Alanı Öğrencilerimizin AB Stajı” isimli projesi de 57 bin 604 Euro hibe almaya hak kazandı.

 

STAJLARINI AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİNDE YAPACAKLAR

 

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak AB Erasmus + proje başvurularının kabul edildiğini belirterek, 3 projenin toplam147 bin 366 Euro hibe almaya hak kazandığını ifade etti. En çok projesi geçen ve en çok hibe alan ilçenin Kapaklı olduğunu kaydeden Danışmaz, “Gıda Ve Kimya Teknolojisi Alanı Öğrencilerimizin AB Stajı” projesi kapsamında meslek lisesi öğrencilerinin stajlarını Avrupa Birliği ülkelerinde yapacağını söyledi. Danışmaz, projelerin Kapaklı’ya hayırlı olmasını temenni etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU