Küçükyoncalı Köprüsü'nün açılışı yapıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Saray'a bağlı Küçükyoncalı Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Küçükyoncalı Köprüsü'nün açılış töreni dün yapıldı. Büyükş

GÜNDEM 7.08.2020 18:32:00 0
Küçükyoncalı Köprüsü

 

Bugün saat 15:00'da Küçükyoncalı Mahallesi'nde koronavirüs önlemleri kapsamında yapılan açılış törenine; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, önceki dönem Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

"MODERN ULAŞIM HİZMETİ SUNULDU"

 

Tören, Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Metin Pakdil, proje ile ilgili teknik bilgileri paylaştı. Pakdil, "33 metre uzunluğunda, 6 metre taşıt genişliğinde ve 4,5 metre yüksekliğinde olan Küçükyoncalı Köy İçi Köprüsü, ikili kemer ayaklık ve tek açıklıktan oluşuyor. Köprünün yapımında ayrıca kazıklı temel sistem kullanıldı. Oto korkuluk, yaya korkuluğu, taşıt yolu ve yaya yolu olmak üzere 4 bölümden oluşan Köy İçi Köprüsü, vatandaşlara daha konforlu ve daha modern ulaşım hizmeti sunmuş oldu. Yapılan hizmetin tüm vatandaşlara hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

 

"KÜÇÜKYONCALI HALKI İÇİN NE YAPSAK, AZ"

 

Küçükyoncalı Mahallesi Muhtarı İrfan Gündüz de, "Küçükyoncalı Mahalle Muhtarı olarak, mahalle halkı adına bu hizmetin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Mahallemizde yapılan yatırımlardan dolayı Saray Belediyesi'ne ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne minnettarız" şeklinde konuştu. Gündüz'den sonra konuşmasını yapan Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, "Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Kadir Albayrak gibi sıra dışı ve çalışkan bir belediye başkanıyla çalışmaktan dolayı kendimi oldukça şanslı hissediyorum. Kadir Albayrak, Tekirdağ ve Saray'ımız için büyük bir şans. Büyükşehir Belediyesi, tarımdan eğitime, turizmden sanayiye kadar, çok geniş bir yelpazede Tekirdağ halkına hizmet veriyor. Hizmet ve yatırımlarımızı Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde sürdürüyoruz. Birlikte güzel hizmet ve projeleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Son olarak konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, "Değerli arkadaşlarım, Küçükyoncalı Köy İçi Köprüsü'nün açılış töreni için bir arada bulunuyoruz. Kıymetli Küçükyoncalı halkı için ne yapsak, azdır. Bugün Sayın Saray Belediye Başkanımız Özgen Erkiş'le çalışmaya başlamamızın 497'nci günü. Geçmişe dönüp baktığımızda, neler yaptığımızı daha iyi görüyoruz. Ben Küçükyoncanlı Mahallesi'nin heyecanını yakından biliyorum. Hizmet sürem içerisinde Küçükyoncalı'ya 68'inci gelişim. Halkımızın taleplerini değerlendiriyoruz. Hizmetlerimizi de bu doğrultu da şekillendiriyoruz. İl genelinde olduğu gibi, Saray ilçemizde de önemli hizmetleri hayata geçirdik. İlk 5 yıllık hizmet süremizde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ olarak, Saray ilçemizde 115 milyonluk hizmet ve yatırımın altına imzamızı attık. Görev süremizin sonuna dek halkımıza her anlamda kaliteli hizmet vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ