Malkara'da sezonun ilk ayçiçeği 3,61 liradan satıldı

Malkara Ticaret Borsası'nda yapılan ilk seansta, 2,80 liradan açılışı yapılan yeni mahsul ayçiçeği 3,61 liradan alıcı buldu. Çiftçi Baki Meriç'e Ticaret borsası tarafından 50 litre motorin h

GÜNDEM 6.08.2020 16:00:00 0
Malkara

 

Malkara Ticaret Borsası'nda gerçekleşen ilk seansta ilçeye bağlı İbrice Mahallesi'nden Baki Meriç, Pioneer marka ve 43,05 yağ oranlı 3 ton Ayçiçeği ürününü satışa sundu.

 

‘50 LİTRE MOTORİN İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ’

 

Borsaya kayıtlı tüccarlar arasında yapılan ilk seans ihalesinde ayçiçeğin kilosuna 3.61 lira veren Beşerler Tarım adına Hüseyin Beşer, 3 ton Ayçiçeğin sahibi oldu. Sezonun ilk Ayçiçeğini getiren çiftçi Baki Meriç, 50 litre motorin İle ödüllendirildi.

 

 

‘BEREKETLİ BİR YIL OLMASINI DİLİYORUM’

 

Malkara Ticaret Borsası Başkanı Atilla Ayaz, bu yıl ayçiçeğinde verimlerin yüksek olduğunu, fiyatların da bu seviyelerde seyretmesini dilediklerini belirterek, "Bol ve bereketli bir sezon diliyoruz. İlk ürünümüz Malkara için hayırlı uğurlu olsun. Tüm üretici ve tüccarlara bereketli bir ayçiçeği hasadı sezonu geçirmelerini diliyorum.Yağ oranlarımız gayet iyi ilk ayçiçeği hasatı olmasına rağmen. İnşallah gelecek ürünlerde bu şekilde olur. Malkara’mıza bereketli olmasını diliyorum” dedi.

 

 

‘SEZONUN İLK AYÇİÇEĞİNİ BİÇTİK’

 

Sezonun ilk ayçiçeğini borsaya getiren Baki Meriç, “Ben İbrice Mahallesi’nden çiftçi Baki Meriç. Sezonun ilk ayçiçeğini biçtik. 2020 yılı hasat sezonunun herkese hayırlı olmasını bol bereketli geçmesini dilerim. İlk biçtiğimiz ayçiçeğini ticaret borsasına getirdik.Ben herkese tüm çiftçilere bereketli sezonlar diliyorum” dedi.

 

Haber / Murat YAYIN