Vali Canalp: Amacımız esnafımıza ceza yazmak değil

İçişleri Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği 'Koronavirüs Denetimleri' konulu genelge kapsamında Edirne ve Kırklareli pazar, iş yerleri, market, toplu taşıma ve alışveriş merkezlerinde eş zamanlı den

GÜNDEM 6.08.2020 15:45:00 0
Vali Canalp: Amacımız esnafımıza ceza yazmak değil

 


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Türkiye genelinde yapılacağını duyurduğu koronavirüs denetimleri kapsamında, Edirne ve Kırklareli valilikleri eş zamanlı olarak denetim yaptı. Denetimler kapsamında pazar, iş yerleri, market, toplu taşıma ve alışveriş merkezlerinde sosyal mesafe, maske ve el hijyeni kuralları hatırlatıldı.


“AMACIMIZ BİR ANLAYIŞI YAYMAK”


Edirne'de yapılan denetimlere Vali Ekrem Canalp de katıldı. Vali Canalp, şehrin en kalabalık caddesi olan Saraçlar Caddesi'nde iş yerlerini gezdi, vatandaşla sohbet etti. Canalp, sık sık sosyal mesafe ve maske konusunda hem iş yeri sahiplerini hem de vatandaşı uyardı. Vali Canalp, denetimlerdeki amacın ceza yazmak olmadığını, kurallara uyma bilincini aşılamak olduğunu kaydederek, “Bugün bütün Türkiye'de şu anda bir denetim seferberliği var. Bu denetimlerdeki amacımız asla esnafımıza ceza yazmak değildir. Bizim, bir bütün olarak bütün kamu kurum ve kuruluşlarının yapmış olduğu denetimdeki temel amacımız bir anlayışı, felsefeyi yaymaktır. Bu da kurallara uyma kültürünü geliştirebilmektir. Yani, çok basit bir şekilde ifade etmiş olduğumuz bir sloganımız var; 'temizliğe dikkat edeceğiz, maske takmaya dikkat edeceğiz ve aynı zamanda el hijyenine dikkat edeceğiz.' Bütün bunları çok basit bir şekilde uygulamaya koyabildiğimiz zaman başarılı sonuçları alabileceğimizden hiç şüphemiz yoktur" ifadelerini kullandı.

 

 

“DENETİMLERE SIKI SIKIYA SARILMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Koronavirüs salgını ile mücadelenin süreklilik arz eden bir konu olduğuna da dikkat çeken Canalp, "Pandemi ile mücadele, süreklilik arz eden bir konudur. Burada belli bir dönemle, ayla sınırlı değil, pandemi bitene kadar denetimlere sıkı sıkıya sarılmaya devam edeceğiz. Bu şekilde devam edeceğiz ki önümüzdeki dönemleri de geçmişte olduğu gibi aynı başarıyla devam ettirebilelim" dedi. Kırklareli il merkezinde de valilik ve belediye tarafından görevlendirilen ekipler, kalabalığın olduğu yerlerde iş yeri sahipleri ve vatandaşa maske, sosyal mesafe ve el hijyeni konusunda uyarıda bulunarak denetim yaptı.

 

 

KORSAN TAKSİ YAKALANDI


İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen genelgeye bağlı olarak, Keşan'da da İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri meydan ve caddelerde denetim yaptı. Polis ekipleri, Alparslan Türkeş meydanındaki denetimler sırasında, içerisinde 2 yolcunun bulunduğu E.O. yönetimindeki otomobili durdurdu. Yapılan incelemede, E.O.'nun pazarlık usulü korsan taksiyle taşımacılık yaptığı belirlendi. Yetki belgesiz taşımacılık yapan E.O.'ya 6 bin 141 TL idari para cezası kesilirken, aracı 60 gün süreyle trafikten men edildi. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ