Sigorta şirketleri bayram etti

Bayramda şehirlerarası seyahat eden birçok araçta yapılan uygulamalarda emniyet ekipleri sigorta ve muayene başta olmak üzere araçlardaki eksiklere ceza yağdırırken, sigorta şirketleri ise bayramda adeta bayram etti.

GÜNDEM 3.08.2020 13:12:00 0
Sigorta şirketleri bayram etti


 

Bayram süresince yollarda trafik önlemleri alan emniyet güçleri, bir yandan trafik kontrollerini yaparken bir yandan da ceza yağdırdı. 81 ilde ve ilçelerde mülki amirlerin de zaman zaman katıldığı trafik kontrollerinde birçok araçta eksiklikler saptayan emniyet güçleri ile vatandaşlar zaman zaman karşı karşıya geldi.

 

“DEVLET VATANDAŞIN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRMALI”

 

Özellikle sigorta ve muayene konusunda eksikleri olan vatandaşların evrakları, eksikleri giderilmeden ulaşımına müsaade edilmezken vatandaşlar da “Muayene 7 gün yol izni verip müsaade eden devlet neden sigortaya müsaade etmiyor? Bununla ilgili neden düzenleme yapılmıyor? Bayram günü nereden sigortacı bulacağız? Ailemizle, çoluğumuzla, çocuğumuzla neden mağdur ediliyoruz? Devlet vatandaşının işini kolaylaştırmalı, zorlaştırmamalı” diyerek sigorta yaptırma zorunluluğuna tepki gösterdi.

 

“VATANDAŞIN LEHİNE ESNETİLMELİ”

 

Bayram süresince sigorta şirketleri bayram ederken, eksiklikleri bulunan araçlar ise bağlanarak otoparklara çekildi. Vatandaşlar “Kıt kanaat yoldayız. İçişleri Bakanlığı bu uygulamayı vatandaşın lehine esnetmeli. Tıpkı muayenede olduğu gibi sigortada da vatandaşın seyahat özgürlüğü engellenmemeli” diyerek duruma tepki gösterdi. Şehirlerarası yollarda her 50 kilometreye radar kurularak bayram süresince hız kontrolü yapılırken, trafik ekipleri de şehirlerarasındaki tüm kavşaklarda bayram boyunca resmi ve sivil araçlarla yol kontrolü yaptı.  

 

Haber / Şaban KARDEŞ