"El öpmeyi, tokalaşmayı gelecek bayramlara erteleyeceğiz"

Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, bayramda uyulması gereken tedbirlere dikkat çekti.

GÜNDEM 29.07.2020 17:56:00 0

 

Kurbanlık alışverişlerinin belediyeler tarafından belirlenen ve denetlenen yerlerden yapılması gerektiğini kaydeden Bakan Koca, “Hayvan satış alanlarında olabildiğince kısa kalınmalıdır. Müşteriler ve satıcılar arasında el sıkışma usulüyle pazarlık yapılmamalıdır. 65 Yaş üstü ve kronik hastalığı olan kişiler hayvan satış ve kesim alanlarında bulunmamalıdır” dedi.

 

NAMAZLARDA UYULMASI GEREKEN TEDBİRLER

 

Bayramın ilk günü Cuma gününe denk geldiği için Cuma günü camilerde hem bayram namazı hem de Cuma namazının cemaatle kılınacağını dile getiren Koca, cemaatle kılınacak bu namazlarda uyulması gereken tedbirlerle ilgili de “Abdest, namazdan hemen öncesine bırakılmamalı, cami şadırvanında alınmamalıdır. Abdest evde alınmalıdır. Aksi takdirde sosyal mesafe ve maske kuralına uymak imkânsız hale gelebilir. Bayram ve Cuma namazına herkes kendi seccadesi ile gitmelidir. Secde sırasında halı veya seccadelere virüs bulaşması kolayca mümkündür. Virüs dış ortamda bir süre canlı kalmakta, başkasına bulaşabilmektedir. Bu yüzden kendi seccadenizi kullanmanızda ısrar ediyoruz” dedi. Bakan Koca “Bütün bayram boyunca dikkat edeceğimiz en kritik hususlardan biri ise şudur: El öpmeyi, el öptürmeyi, tokalaşmayı, sarılıp öpüşmeyi gelecek bayramlara erteleyeceğiz” dedi.

 

NAMAZ SAAT 06.36’DA KILINACAK

 

Diyanet İşleri Başkanlığı tüm iller için bayram namazı saatlerini açıkladı. Buna göre Kurban Bayramı namazı Tekirdağ merkezde saat 06.39’da, Kapaklı ve Çerkezköy’de ise saat 06.36’da kılınacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU