Albayrak: 10 boğulma vakasına müdahale edildi

Tekirdağ'ın plajlarını, yürüttükleri çalışmalarla daha güvenli hale getirdiklerini kjaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Mavi Bayraklı plajlarda Tekirdağ Bü

GÜNDEM 29.07.2020 11:32:00 0
Albayrak: 10 boğulma vakasına müdahale edildi

 

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı tatili öncesinde plaj ve sahillerde oluşabilecek yoğunluğu göz önünde bulundurarak meydana gelebilecek boğulma vakalarına karşı plajlarda önlemleri arttırdı.

 

16 CANKURTARAN GÖREV YAPIYOR

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi bünyesinde görev yapan cankurtaranlar, Mavi Bayraklı plajlarda titizlikle görevini yürütüyor. Mavi Bayraklı plajlarda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi bünyesinde 5 cankurtaran botu ve 16 cankurtaran ile vatandaşların can güvenliği sağlanıyor. Ekiplerimiz, bu çerçevede yaz sezonunda il genelinde 10 boğulma vakasına müdahale etti” ifadelerini kullandı.  

 

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ UYGULANDI

 

Yaz sezonunda çalışmalarına hız verdiklerini ve tatilcilerin yoğun olarak tercih ettiği Mavi Bayraklı plajlarda düzenleme çalışması yaptıklarını kaydeden Albayrak, “Yapılan çalışmalar çerçevesinde plaj ve sahillerdeki yürüyüş yolları, engelli yolları, soyunma ve duş kabinleri düzenlenerek vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Plajlarda koronavirüs önlemleri kapsamında duş kabinleri, soyunma kabinleri ve tuvaletlere el dezenfektanları koyuldu. Cankurtaranlar da sürekli olarak sosyal mesafe ve hijyen konusunda plajlardaki vatandaşları uyararak bilgilendiriyor” diye konuştu.

 

“GÜVENLİ BİR ORTAMDA HİZMET VERİYORUZ”

 

Başkan Albayrak, "Sanayinin, tarım ve hayvancılığın merkezi olan Tekirdağ aynı zamanda doğal güzellikleriyle büyük bir turizm potansiyeline sahip. Turizm, Büyükşehir Belediyemizin 5 temel vizyonu arasında yer alıyor. Hem Tekirdağ halkına hem de şehir dışından gelen vatandaşlarımıza daha iyi koşullarda tatil yapmalarına imkan sağlamak amacıyla Mavi Bayraklı sahillerimizde temiz ve güvenli bir ortamda hizmet veriyoruz. Vatandaşlarımızın güzel bir yaz sezonu ve bayram tatili geçirmeleri ve bununla beraber sosyal mesafe ve hijyen kurallarından ödün vermemeleri temennimizdir" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ