Dönmez: Genç işsizlik hepimizin vicdanını kanatıyor

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, dün akşam saat 19.30'da parti binasında düzenlenen yönetim kurulu toplantısında partililerle bir araya geldi. Ülkemizin ekonomik olarak zor b

GÜNDEM 29.07.2020 11:19:00 0
Dönmez: Genç işsizlik hepimizin vicdanını kanatıyor

 

 

Toplantı öncesi açıklama yapan Dönmez, hafta sonu yapılan CHP 37. Kurultayı’nı değerlendirdi. Yeniden Parti Meclisi’ne giren Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak ve Candan Yüceer ile görüştüğünü belirten Dönmez, Öztrak ve Yüceer’in selamlarını iletti.

 

“SOSYAL MESAFENİN OLMADIĞI GÜNLERE ULAŞMAYI TEMENNİ EDİYORUZ”

 

Kurban Bayramı ile ilgili de konuşan Dönmez, bayramların yardımlaşmanın, dayanışmanın, sevginin, hoşgörünün, birlikteliğin öne çıktığı günler olduğunu ifade etti. Ülkemizi ve dünyayı saran koronavirüs salgını nedeniyle insanların uzun süredir tokalaşıp kucaklaşamadığını dile getiren Dönmez “Ama inşallah birbirimizle kucaklaşabileceğimiz, sosyal mesafenin olmadığı günlere, bayramlara inşallah en kısa sürede erişiriz, tek temennimiz bu. Bugünlerin en kısa zamanda geçmesi tek dileğimiz” dedi.

 

 

“İKTİDARA YÜRÜYECEĞİMİZİN AÇIK BİR MESAJI”

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin hafta sonu yapılan 37’nci Olağan Kurultayı’nı da değerlendiren İlçe Başkanı Dönmez, pandemi kurallarının yerine getirildiği coşkulu ve güzel bir kurultay geçirdiklerini ifade etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun manifestosunun CHP’nin iktidara yürüyeceğinin açık bir mesajı olduğunu söyleyen Dönmez, “İnşallah ülkemiz en kısa zamanda şu kötü günlerden, ekonomik zor koşullardan kurtulur. Bunun da çok çözümü İYİ Parti ittifakımız ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar olmasıdır” dedi.

 

Üzerlerine düşen neyse ellerinden gelenin fazlasını yapmaya hazır olduklarını, bunun için bu görevlere geldiklerini söyleyen Dönmez, “Tek dileğimiz ülkemizin, milletimizin refaha kavuşmasıdır” dedi. Tek bir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye arzu ettiklerini söyleyen Dönmez, ülkemizin olarak zor bir süreçten geçtiğini ifade ederek “Belki başka kanalları izlerken başka bir dünyada yaşıyormuşuz gibi hissediyoruz ama gerçekleri okuyan kanalları izlediğimiz zaman morallerimiz bozuluyor ve etrafımızda da görüyoruz” dedi. Asgari ücretin açlık sınırının altında olduğunu vurgulayan Dönmez, işsizliğe de dikkat çekerek “İşsizlik özellikle genç işsizlik, üniversite mezunlarının işsizliği hepimizin vicdanlarını kanatıyor” dedi. Dönmez, bu sorunları çözmenin tek yolunun sistemin değişmesi ve iktidarın buna biran önce çözüm bulması olduğunu söyledi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU