THK, kurban derisi bağışlarını bekliyor

Türk Hava Kurumu (THK) Çerkezköy Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş, kurban derileriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Türk Hava Kurumu olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da makbuz karşılığı kur

GÜNDEM 28.07.2020 17:27:00 0
THK, kurban derisi bağışlarını bekliyor

 

Bugün saat 15.00’da Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi’nde basın açıklaması yapan Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş, yapacakları kurban derisi toplama çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Atatürk’ün 1925 yılında kurduğu Türk Hava Kurumu’nun bir parçası olan Çerkezköy Şubesi’ni yaşatmak için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını kaydeden Durmuş, “1 tane çadırımızı belediye meydanına kurduk. Mezbahanede 1 görevli arkadaşımız olacak. 3 tane belediye aracımız da Çerkezköy’ün içerisinde kesilecek kurbanların derilerin toplanmasına yardımcı olacak. Burada çok güzel bir teşkilat oluşturduk. Kurban derisi bağışlamak isteyen vatandaşlarımızın 0282 726 62 93  numaralı telefonu aramaları halinde, en hızlı şekilde yönlendirme yapılarak kurban derileri toplanacak” dedi. 

 

İLK 2 GÜN DERİ TOPLANACAK

 

Kurban derisi toplama çalışmalarının sadece bayramın ilk 2 günü yapılacağını kaydeden Durmuş, “Havaların sıcak olması, pandeminin oluşması, hastalığın tetiklenmemesi açısından zamanı kısıtlı tutuyoruz” dedi. Bu yıl fiyatların koyun derisi için 1.50 TL, keçi derisi için 2 TL ve sığır derisi için 55.50 TL olarak belirlendiğini söyleyen Durmuş, “Bağlık Mevkii’ndeki kurban kesim alanına Türk Hava Kurumu olarak 1 ton tuz göndereceğiz. Hem bakteri yayılmasını önlesin hem de deriyi kurtaralım. Bu konuda hassas davranıyoruz” dedi. 

 

GÖREVLİ SAYIMIZ KISITLI

 

Pandeminin ülke genelinde devam etmesi nedeniyle bulaşma riskini de ortadan kaldırmak amacıyla az sayıda personelle bu çalışmaları yapmaya çalışacaklarını kaydeden Durmuş “Vatandaşlarımız mümkün olduğu kadar 2 gün içerisinde kurban derilerini bizlere kendileri getirirse bizleri mutlu ederler. Çünkü görevli sayımız kısıtlı. Vatandaşlarımızdan da bu konuda bize katkı vermelerini bekliyoruz” dedi. Durmuş, Kapaklı ve Karaağaç’ta da belediye işbirliğinde kurban derisi toplama çalışması yürüteceklerini söyledi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU