145 kiloluk koç 4 bin 500 liraya satıldı

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Kapaklı Kurban Pazarı'nda kurban satışları devam ediyor. Kapaklı Atatürk Mahallesi Karşıyaka Caddesi'nde kurulu Kurban Pazarı'nda 145 kiloluk â€?

GÜNDEM 25.07.2020 14:42:00 0
145 kiloluk koç 4 bin 500 liraya satıldı

 

 

Kapaklı’da 21 yıldır besicilik yaptığını söyleyen Paşa’nın sahibi Deniz Değirmenci, kurbanlık fiyatlarının bin 500 TL’den başlayıp 4 bin liraya kadar çıktığını belirterek “500 tane küçükbaş hayvanla geldik ve elimizdeki hayvanların yarısını sattık” dedi.

 

PARA KAZANAMADIKTAN SONRA NİYE YAPSIN?

 

51 yıldır besicilik yapan Hacı Zübeyir Değirmenci de pandemi nedeniyle bu yıl kurbanlık satışlarının yüzde 60-70 oranında azaldığını belirterek “50 liralık yem 100 TL oldu. 5-10 liralık saman 25 TL oldu. Besicilik artık bitti. Gençler hiç yapmıyor. Besliyor, satamıyor. Ekmek parası kazanamadıktan sonra niye yapsın?” dedi. Böyle devam ederse hayvancılığın biteceğini söyleyen Değirmenci, “Hayvanları yetiştirirken tüm prosedürlere uyuyoruz, tüm aşıları yaptırıyoruz” dedi.

 

YEM FİYATLARINA ÇARE BULUNSUN

 

Yem fiyatlarının artması nedeniyle maliyetlerinin de arttığını kaydeden Değirmenci “Geçmiş yıllarda yemciler 2-3 aylığına veresiye yem veriyordu, bu sene peşin istiyorlar. Ben hayvanı satacağım ki parasını vereyim” dedi. Hayvancılığın çok zor olduğunu kaydeden Değirmenci, yetkililerin yem fiyatlarına bir çare bulmasını istedi.

 

24 BİN TL’YE SATILDI

 

Samsun’dan getirdiği büyükbaş hayvanları Kapaklı Kurban Pazarı’nda satışa sunan Metin Kıcır da büyükbaş kurbanlık fiyatlarının 13 bin TL ile 25 bin TL arasında değiştiğini söyledi. 40 yıldır hayvancılık yaptığını söyleyen Kıcır “Samsun’dan yaklaşık 1 hafta önce getirdiğim 21 adet büyükbaş hayvanımın 18 tanesini sattım. Hayvanlarım Anadolu’da yetiştiği için vatandaşlardan çok fazla talep geldi. Arife gelmeden kalan 3 hayvanımı da satıp memleketime dönmeyi hedefliyorum” dedi. Kıcır, geçtiğimiz günlerde 1 ton ağırlığındaki Şampiyon isimli danayı da 24 bin TL’den sattığını söyledi.

 

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU