Ilık: Ara eleman değil aranan eleman olacaklar

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarının açıklanması ile birlikte öğrencilerin ve ailelerinin 29 Temmuz'da sona erecek önemli bir te

GÜNDEM 25.07.2020 13:43:00 0
Ilık: Ara eleman değil aranan eleman olacaklar

 

 

 

KTSO Başkanı Soner Ilık, öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin (ETÜ) işbirliğinde başlatılan program kapsamında 81 ilde bulunan 103 okul içerisinde yer alan Kırklareli Merkez Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni tercih etmeye davet etti

.

“BÜYÜK BİR DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM BAŞLATILDI”

 

Ilık, “Bu okulları tercih ederek, yerleşecek gençlerimiz aynı zamanda kendilerini uzman olarak yetiştirilecekleri bu süreçte uzmanlık kapısından girmiş olacaklar. Bu okulları tercih edecek kardeşlerimizin diploması, mesleği olacak. Bu kapsamda Kırklareli merkez ilçenin değişik noktalarında yer alan billboardlara öğrencilerimizin Kırklareli Merkez Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni tercih etmeleri için bilgilerin bulunduğu afişleri astık. Öğrencilerimiz Okulumuzun http://kirklarelieml.meb.k12.tr internet adresinden okul hakkında gerekli bilgileri de öğrenebilirler. MEB, TOBB ve TOBB ETÜ işbirliğinde Meslek Liseleri’nde büyük bir değişim ve dönüşüm başlatıldı. 26 Şubat 2019’da imzalanan Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü ile özel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü yetiştirmek üzere çağın niteliklerine uygun “Yeni ve Dinamik” bir Mesleki Eğitim Modeli’ne geçildi” ifadelerini kullandı.

 

“GENÇLERİMİZİN DİPLOMASI, MESLEĞİ OLACAK”

 

Şu an 81 ilde 103 proje okulunun Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü kapsamında yer aldığını kaydeden Ilık, “Kamu-özel sektör ortak yönetim modeliyle yerelde Oda ve Borsalarımızın vasıtasıyla mesleki eğitimin hem dinamik hem de sanayi, ticaret ve tarımın ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanmasını sağlıyoruz. Kırklareli Merkez Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni tercih edecek gençlerimiz; mezun olduklarında “Ara Eleman” değil, “Aranan Eleman” olacaklar. Bu okullarımızdan mezun olacak gençlerimizin diploması, mesleği olacak” dedi.

 

“UZMANLIK KAPISINA DAVET EDİYORUM”

 

Yüksek Teknoloji Alanı’nda daha çok icat, daha çok patent çıkartacak gençler yetiştirmenin hedeflendiğini kaydeden Soner Ilık, “81 ildeki 103 okulda; yeni atölyeler ve laboratuvarlar kuruluyor, mevcut olanlar yenileniyor. Tüm Türkiye’ye örnek olacak Ar-Ge ve Tasarım Beceri Atölyeleri faaliyete geçiriliyor. TOBB ETÜ desteğiyle en iyi eğitim içerikleri ve staj sistemini gençler için hazırlanırken, Oda ve Borsaların desteğiyle başarılı öğrencilere burs veriliyor. Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak bir kez daha LGS 2020 Tercih Dönemi’nde gençlerimizi Kırklareli Merkez Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni tercih etmeye, onları uzmanlık kapısına davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

Haber / Ruşa ELMA