O proje, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi 

Trakya Üniversitesi koordinatörlüğünde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü'nün ortaklığıyla oluşturulan konsorsiyumun, Türkiye

GÜNDEM 25.07.2020 12:53:00 0
O proje, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi 

 

İlk olarak 2016 yılında başlatılan konsorsiyum çalışmalarında büyük gelişme kaydettiklerini belirten Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, “Trakya Üniversitesi, Türkiye’de ilk kez Türkçenin öğretilmesi amacıyla oluşturulan bir konsorsiyumda yer alarak koordinatörlük görevi üstlendi. Bu başarısıyla yeni bir ilke imza atan Trakya Üniversitesi, 2016-2020 yılları arasında oluşturduğu konsorsiyumların sayısını da 5’e yükseltmiş oldu” dedi. 

 

“YÜKSEK VERİMLİLİKLE DEVAM EDİYOR”

 

Daha önce mühendislik, tıp ve turizm alanlarında konsorsiyum ortaklıkları ve koordinatörlük görevleri bulunan Trakya Üniversitesi’nin bu projeyle diğer branşlarda edindiği deneyimleri dil alanıyla zenginleştireceğini de sözlerine ekleyen Türkyılmaz, “Türkçenin öğretilmesi amacıyla oluşturulan ve Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan proje ile öğrencilerin, profesyonel iş yaşamına hazırlanması, ulusal ve uluslararası alanda istihdam edilebilirliğine katkı sunması beklendiği gibi yabancı dil, karşılıklı iletişim, kişisel gelişim ve kültürler arası öğrenme gibi konularda ise uluslararası deneyim kazanması hedefleniyor” dedi. Üniversiteler arası iş birliğinde yeni bir sayfa açıldığını da belirten Türkyılmaz, “Türkiye’nin ve Balkanların en aktif üniversite birliklerinin kurucusu olan Trakya Üniversitesi, üniversiteler arasındaki koordinasyon ve iş birlikleri tecrübesini özel alanlarda da gösteriyor. Daha önce Tıp, Mühendislik ve Turizm alanlarındaki konsorsiyumlarımız yüksek verimlilikle devam ediyor. Türkiye’de en fazla Balkanlı öğrenciye eğitim veren ve 4000’i aşkın uluslararası öğrencisi ile Türkçenin öğretilmesinde bilgi ve birikim sahibi Trakya Üniversitesi, Türkiye’de bu alanda uzman üniversitelerle iş birliği geliştirerek eğitim çıtasını daha da yukarı çıkarıyor. Birlikten kuvvet doğar ilkesi ile hareket ederek Türk üniversiteleri ile farklı alanlarda iş birliği geliştirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Türkyılmaz, projenin 24 ay devam edecek projenin üniversitelerin Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı ve Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı programında öğrenim gören öğrencileri kapsadığını da kaydetti. 

 

Haber / Ruşa ELMA