Orhan: Lozan karşıtlığı, Sevr yandaşlığıdır

Lozan Barış Antlaşması'nın 97'nci yılı dolayısıyla açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, "Lozan, 97 yıl önce 24 Temm

GÜNDEM 24.07.2020 14:47:00 0
Orhan: Lozan karşıtlığı, Sevr yandaşlığıdır

 

 

24 Temmuz 1923'te imzalanan Lozan Barış Antlaşması ile emperyalizmin, cepheden sonra masada da yenilgiye uğratıldığını kaydeden Orhan, “Böylece; demokratik, laik, sosyal, hukukun üstünlüğüne dayalı, çağdaş ve üniter bir ulus devlet olan Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli atılmıştı. Lozan bu yönüyle; Anayasa'da vurgulanan ve ''değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen'' niteliklerin zeminini oluşturmaktadır” dedi. 

LOZAN KARŞITLIĞI, SEVR YANDAŞLIĞIDIR

Son yıllarda; yalan ve sahte tarih yazma gayretlerinin hız kazandığını söyleyen Dündar Orhan, “Lozan'a, Lozan'ın ve Türkiye Cumhuriyeti'nin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve yol arkadaşı İsmet İnönü'ye yönelik çirkin ve sınır tanımaz saldırılar bu nedenledir. Lozan karşıtlığı, Sevr yandaşlığıdır. Bölünmek, parçalanmak ve emperyalizme yem olmaktır. Lozan karşıtlığı; Atatürk'ün kurduğu ulus devlet modelinin, çağdaş kazanımların ve cumhuriyetin niteliklerinin tasfiye edilmesidir. Lozan karşıtlığı; bölücü, gerici, işbirlikçi, cemaatçi, tarikatçı, pkk ve fetö'cü vb. yapılanmalara göz yummaktır” açıklamasını yaptı. 

CUMHURİYETİMİZİN VE MİLLETİMİZİN DAYANDIĞI EN GÜÇLÜ TEMEL

Lozan’ın, cumhuriyetimizin ve milletimizin dayandığı en güçlü siyasi ve hukuk temeli olduğunu dile getiren Orhan “Bu temelle oynamak, Türkiye Cumhuriyeti'nin sarsılması ve yıkılmasıdır. Milletimizin ayrıştırılması, kamplaştırılması ve kutuplaştırılmasıdır. Buna izin vermeyeceğiz. Lozan karşıtlarının yürüttüğü sinsi politikalara seyirci kalmadık, kalmayacağız.  Lozan'ın 97. yıldönümünde; Büyük Atatürk'ün, İsmet İnönü'nün, milli kahramanlarımızın, devrim ve demokrasi şehitlerimizin manevi huzurunda ve milletimizin önünde bir kez daha ant içiyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti'ne, cumhuriyetimizin çağdaş niteliklerine, Lozan'a ve milletimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU