Tekirdağ'da orman yangını

Hayrabolu'nun Cambazdere ve Malkara'nın Çınaraltı mahalleleri arasındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Orman yangınını, havadan uçak ve helikopterler, karadan da itfaiye ekipleri ve arozözlerle söndürme

GÜNDEM 23.07.2020 09:54:00 0
Tekirdağ


Yangın, Hayrabolu ile Malkara arasındaki kırsal Cambazdere ve Çınaraltı mahalleleri arasındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıktı. Bölgeden yükselen alevleri ve dumanı gören çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine Orman İşletme Müdürlüğü ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleriyle arasözler ve helikopter sevk edildi. Ekipler, yangını söndürmek için köylülerin de desteğiyle çalışma başlatıldı.

 

‘150-200 DÖNÜM BİR ALAN ETKİLENDİ’

 

Tekirdağ Orman İşletme İl Müdürü Ali Şen, "Henüz çıkış nedeni belirlenemeyen orman yangınına havadan, karadan müdahaleler devam ediyor. Yangın büyük oranda kontrol altına alınmış durumda. Ancak tamamen söndürüldü diyemem, çalışmalar hızla sürüyor. Tamamen kontrol altına alındıktan sonra soğutma çalışması yapacağız" dedi. Şen, yangında ortalama 150-200 dönüm bir alanın etkilendiğini belirterek, "Etkilenen alanda 5-6 yıllık genç fidan ağaçlandırma çalışması kapsamında ekilen çam ağaçları bulunuyordu" dedi. 

 

 

Haber / Murat YAYIN