Çevre Projesi hayata geçiriliyor

Trakya Üniversitesi, INTERREG–IPA Bulgaristan – Türkiye Sınır Ötesi İş Birliği Programı Stratejik Proje Sınırlı Teklif Verme Çağrısı programı kapsamında toplam bütçesi 2 milyon 85

GÜNDEM 22.07.2020 13:04:00 0
Çevre Projesi hayata geçiriliyor

 

 

 

Trakya Üniversitesi (TÜ), TÜ Proje Koordinasyon ve Uygulama Merkezi ile Fen Fakültesi Kimya Bölümü iş birliğiyle uygulanacak proje kapsamında, Edirne’ye kazandıracağını belirten yetkililer, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı’nın da desteğiyle yürütülecek olan projenin, bütçe büyüklüğü ve faaliyet kapsamı bakımından bir ilk olma özelliğini taşıdığını kaydetti. 

 

ARAŞTIRMA ALTYAPILARI DA GÜÇLENDİRİLECEK

 

1 milyon 384 bin Euro tutarında altyapı ve AR-GE faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinin planlandığı projede, ayrıca ortak araştırma metodolojilerinin geliştirilmesi adına proje ortaklarının araştırma altyapılarının güçlendirileceğini dile getiren yetkililer “Türkiye ve Bulgaristan’ın deniz, nehir ve göl gibi kendi su sistemlerinde örnek uygulamaları hayata geçirme ve doğanın korunmasında etkileşim kapasitesini geliştirme odaklı yürütülecek projenin temel stratejisini, ortak bilimsel araştırma metodolojileri oluşturacak. Çevresel koruma bilinci ve sürdürülebilir kalkınma farkındalığı yaratmak amacıyla “Mavi Büyüme İçin Sınır Ötesi İş Birliği: Mavi Büyüme Laboratuvarları” isimli bir proje geliştiren Trakya Üniversitesi, bölgesel ve sınır ötesi düzeyde bir ortaklık kuruyor” dedi.

 

YAŞANABİLİR BİR ÇEVRE BIRAKMA AÇISINDAN ÖNEMLİ

 

Edirne’nin eğitim alanında iki önemli kurumunu böyle bir projede buluşturmaktan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Günümüzde büyük belirtilerini gördüğümüz, gelecek yıllarda da insan sağlığını ciddi anlamda tehdit edecek çevresel olayların farkında olarak geliştirdiğimiz bu projenin gelecek nesillere sağlıklı bir dünya, yaşanılabilir bir çevre bırakma açısından oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Bu vesileyle böyle bir projenin hayata geçmesinde büyük emekler sarf eden proje ekibini gönülden kutluyor, projenin sadece bölgemize değil, tüm dünyaya fayda getirmesini temenni ediyorum” dedi. 

Haber / Yener AKBABA