Ürün Masaları Teknik Heyeti, Kırklareli'ni ziyaret etti

Ülkemiz için stratejik öneme sahip arz açığı olan, insan ve hayvan beslenmesinde önemli yer tutan ticarete konu bitkisel ürünlerin; ekiliş alanları, üretim, tüketim, stok, maliyet, destekleme, rekolte, verimlilik,

GÜNDEM 21.07.2020 15:13:00 0
Ürün Masaları Teknik Heyeti, Kırklareli

 

 

Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü bünyesinde sürdürülen faaliyetlerde; Kırklareli için stratejik öneme sahip ürünlerden özelikle buğday, ayçiçeği ve kanolada üretim sezonu boyunca düzenli ziyaretlerle veri toplayan Tarım ve Orman Bakanlığı Ürün Masaları her ay sonunda ürün bazında bülten yayınlıyor.Ülkemiz için stratejik öneme sahip, bu kapsamda takip edilen ve Kırklareli’nde yetiştiriciliği yapılan bazı tarım ürünlerinin verimlilik ekiliş, rekolte, fiyat-maliyet, kalite, ürün ticareti gibi gelişmelerinin izlenmesi amacıyla Marmara Bölgesi’ne gelen Ürün Masaları Teknik heyeti,Kırklareli’ndeincelemelerde bulundu.

 

BAKANLIĞA İLETİLMEK İSTENEN TALEPLER ALINDI

 

Çalışmalar kapsamında Kırklareli’ni ziyaret eden Tarım Havzaları Daire Başkanı Uğur Erdem ile Birim Koordinatörü Ziraat Mühendisi Ergin Toprak’a,Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ali Doğan, Lüleburgaz İlçe Tarım ve Orman Müdürü  Abuzer Sağdıç ve Tekniker Necdet Göç  eşlik etti.  Ürün Masaları Teknik Heyeti tarafından öncelikle Babaeski’de yaş meyve ve sebze ihracatı yapan bir işletme ziyaret edildi. İşletme sahibi ileihracat iş ve işlemlerinde karşılaşılan sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Daha sonra Lüleburgaz’a bağlı Umurca Köyü’nde, Lüleburgaz Ziraat Odası Başkanı ve çiftçiler ile bir araya gelinerek verim, rekolte, destekleme ve diğer konularda bilgi alışverişinde bulunuldu. Ziraat Odası Başkanı ve üreticilerin, tarımsal üretimde karşılaşılan sorunlar, çözüm önerileri ve Tarım ve Orman Bakanlığı’na iletilmek istenen talepleri alındı. Daha sonra ayçiçeği ekili arazilerde ürün gelişme durumları kontrol edildi. Daha sonra TurgutbeyKöyü’ne giden heyet örtüaltında topraksız çilek yetiştiriciliği yapan bir işletmeyi ziyaret etti ve çalışmalar hakkında işletme sahibinden bilgi aldı. Tarım Havzaları Daire Başkanı Uğur Erdem ve Birim Koordinatörü Ziraat Mühendisi Ergin Toprak Kırklareli ziyaretlerinin ardından iyi dilek ve temennilerde bulunarak İstanbul’a döndüler.

 

 

 

Haber / Menşure KARDEŞ