Başkan Ata'dan gazilere ziyaret

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Kıbrıs'ın Yunan ve Rum işgalinden kurtarılması için 20 Temmuz 1974 yılında yapılan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 46. yıldönümü dol

GÜNDEM 21.07.2020 10:30:00 0
Başkan Ata

 

 

 

Ata, “Kıbrıs Barış Harekatı bir kahramanlık destanı. Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını perçinleyen Kıbrıs Barış Harekatı’nın 46. yılını geride bıraktık” ifadelerini kullandı.

 

“ÖNÜNÜZDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM”

 

Türk siyasetinin önemli isimlerinden biri olan Bülent Ecevit’in başkanlığı döneminde yapılan harekatın, Türk ulusunun ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün nişanı olarak, dünya siyasi tarihinde yerini aldığını kaydeden Ata,“Bu harekatta, şehit düşen Türk Ordusu mensuplarının ruhları şad olsun. Bugün siz gazilerimiz sayesinde, bu harekatın onurunu kıvançla taşımaktayız. Bugünün anlam ve önemi kapsamında önünüzde saygıyla eğiliyorum’’ ifadelerini kullandı. Ata’nın Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıldönümü nedeniyle kendilerini ziyaret etmesinden memnuniyet duyduklarını dile getiren Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Ali Yılmaz Karaahmetoğlu, Ata’ya ziyaretinden dolayı teşekkür etti.Ziyaret sonunda Belediye Başkanı Hikmet Ata ve Muharip Gaziler Derneği üyeleri, hatıra fotoğrafı çekildi.

 

 

Haber / Yener AKBABA