Başkan Alkaya güven tazeledi

İYİ Parti Tekirdağ 2. Olağan İl Kongresi, Pazar günü Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı. Genel kurulda başkanlık için Mevcut İl Başkanı Sertaç Alkaya ile Şaban Terzi ve Gökhan Metiner yarı

GÜNDEM 20.07.2020 12:16:00 0
Başkan Alkaya güven tazeledi

 

 

Pazar günü saat 11.00’da yapılan kongreye; İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Enez Kaplan, İYİ Parti Edirne Milletvekili Grup Başkanı Orhan Çakırlar, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz,Genel İdare Kurulu Üyeleri Şükrü Kuleyin ve Mehmet Tolga Akalın, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal, CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, İYİ Parti İlçe Başkanları, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay ve partililer katıldı. Divan başkanlığını Genel İdare Kurulu Üyesi Mehmet Tolga Akalın’ın yaptığı kongre; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 

“HAKİMİYET KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”

 

Faaliyet raporu ve mali raporun kabul edilmesinin ardından konuşan İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, “Aday arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Cesur yürekli insanların başarısı, cesareti veren insanlarla kaimdir. Eğer savaşçı zırhı yapan, kılıcı yapan insanları da hesaba katarsa başarı buradan geçer. Arkadaşlarımızın hedefe varmak için, demokrasiyi ülkemizde kurum ve kuruluşlara yaymak için gayret sarf edeceklerini çok iyi biliyorum” dedi. Çakırlar, gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ sözü ile konuşmasını tamamladı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz da kongrenin hayırlı olmasını temenni etti.

 

“İYİ GÜNLER, GÜZEL GÜNLER BİZİ BEKLİYOR”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise yaptığı konuşmada, “31 Mart 2019 seçimlerinde İYİ Parti’nin Tekirdağ’da büyükşehir belediye başkanlığı adaylığında bize büyük destekleri olmuştur.  Ben kendilerine teşekkür ediyorum. İyi günler, güzel günler bizi bekliyor” ifadelerini kullandı. İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal da, “Bu dava sonuna kadar sürdürülmesi gereken bir dava” dedi. Kurucular Kurulu Üyesi Ayhan Bölükbaşı da, kongrenin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunarak, tüm adaylara başarılar diledi. Genel kurul il başkan adaylarının konuşmalarıyla devam etti. İlk konuşmayı yapan Şaban Terzi, “Mücadele etmek için mühim sebeplerimiz var. Biz dünde mücadele ettik, bugün de mücadele ediyoruz, yarın da edeceğiz. Çünkü Tekirdağ bunu hakediyor, sizler bunu hak ediyorsunuz. Bu ülke örülmüş olan bu çaresizliği aşabilir. Yepyeni bir dönem başlatabiliriz. Güneş Tekirdağ’dan doğar. Bu mümkün ancak denenmiş ve başarı kazanmamış, aynı çaresizliğe mahkum eden isimlerle değil düşünen, mücadele eden yeni, genç, dinamik isimlerle mümkün. Artık harekete geçme zamana, artık icraat bekleme zamanı. Gelin hep beraber kurtuluş hikayemizi yazalım. Sonunda iyilerin kazandığı bir hikaye olsun” dedi.

 

“DERDİMİZ TÜRKİYE, PUSULAMIZ ADALET”

 

Diğer bir il başkan adayı Gökhan Metinerde, “Daha kurulmadan önce saldırıya, hukuksuzluğa, engellemeye uğramamız bugünkü saltanatın korkusunun göstergesidir. Geleceğe puslu gözlerle bakan binlerce vatandaşımızın teveccühü ise varlığımızın kıymetinin göstergesidir. İYİ Parti haksızlığa uğrayanların, ekmeği çalınanların, rütbesi alınanların sesi olarak doğdu, asla unutmayacağız. Bizim derdimiz Türkiye, niyetimiz iyi, pusulamız adalettir.  Bundan kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

 

“ŞEREF MADALYASI OLMUŞTUR”

 

Yeniden aday olan mevcut İl Başkanı Sertaç Alkaya da, İYİ Parti’nin yaklaşık 2 buçuk yıl önce Meral Akşener başkanlığında kurulduğunu ve tüm zorluklara ve engellemelere rağmen yürüyüşünü bugüne dek başarıyla sürdürdüğünü belirtti. İYİ Parti’nin artık ülkemizde adaletin, eşitliğin simgesi haline geldiğini söyleyen Alkaya, “Biz normalleşmenin, projelerin, zaferlerin, huzurun, güven duygusunun partisi olarak her bireyin yanındayız. Yerelde de aynı ilkeleri taşımanın mücadelesini verdik. İYİ Parti il başkanlığı olarak kurucu il başkanımızın milletvekili aday adayı olması nedeniyle yönetim kurulu kararı ve genel merkezimizin onayıyla 30 Nisan 2018’de il başkanlığı görevine getirildim. Bu görev benim için kutlu bir sevda. Bu dönemde çekilen çileler bizim göğsümüzde bir şeref madalyası olmuştur” şeklinde konuştu.

 

 

“TEK TİP İNSAN YETİŞTİRMEK İSTİYORLAR”

 

Genel kurulda konuşan İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan da, “Ben biraz siyaset yapacağım. İktidarı, ortağımızı biraz eleştirmek istiyorum. 2 yıl önce bu zamanlar 9 Temmuz 2018’de Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtik. Bu sisteme geçtiğimizde sayın Cumhurbaşkanı ne demişti, hatırlayan var mı? ‘Demokraside çağ atlayacağız. Ekonomide dünyada 10’uncu sırada olacağız’ demişti. Şu anda geldiğimiz noktayı hatırlayalım. Tek tip insan yetiştirmek istiyorlar, farklı olan düşünceleri istemiyorlar, farklı düşünceleri ezerek susturmak istiyorlar. Türkiye’nin önde gelen sanatçıları mahkeme koridorlarında, masum gazeteciler tutuklanıyor. Tek bildikleri iş nefret ekip öfke biçmek. Suçlu Twitter, suçlu Youtube. Önümüzdeki hafta sosyal medya ile ilgili kanun getirecekler. Gelin geçen sene yaptığımız gibi iktidarın karnesine birlikte bakalım” şeklinde konuştu.  3 adaya da başarılar dileyen Milletvekili Kaplan, “3 aday da benim kardeşim, 3’ü ile de birlikte çalıştım. Hepsi evladım gibidir. Her 3’üne de bu partiye verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ederim” dedi.

 

ALKAYA BAŞKANLIĞINDAKİ YÖNETİM

 

508 delegenin oy kullandığı kongrede; mavi listeyle yarışan Gökhan Metiner 203 oy, kırmızı listeyle yarışan Şaban Terzi 93 oy alırken mavi liste ile yarışan Sertaç Alkaya 212 oy ile tekrar il başkanı seçildi. Sertaç Alkaya’nın başkalığındaki yönetimde; Atiye Demir, Aylin Akbulutlar, Büşra Atalay, Canan Büyükekşi, Elif Demirbaş, Emine Bozar, Ercan Kısa, Fahrettin Özzade, Gökçe Gülçiçekli, Halide Savaş, Haluk Çınar, Hasan Erol, Hilal Ünal, Hülya Kılıç, İsmail Göksin, Kazim Rıfkı Ayan, Kenan Şentürk, Mehmet İldeniz, Murat Öztürk, Mustafa Güney, Mustafa Odabaşı, Mustafa Sarsılmaz, Muzaffer Doğan, Necdet İskender Yalçıner, Nevrettin Gürses, Onur Melek, Özgür Bige, Özkan Yılmaz, Raif Karaca, Seçil Gürel, Serkan Bulut, Sinan Müezzinoğlu, Süleyman Süleymanoğlu, ŞehraliGörken, Şerafettin Terzi, Şükrü Orin, Vahdettin Sarıkalem, Yalçın Taş, Zehra Doğan yer alırken, Disiplin Kurulu’nda da Adnan Tülcüoğlu, Dilek Demirel, Dinçer Keçici, Fehim Karaca, İbrahim Bozar, Mehmet İlbi, Hasibe Ürkmez Çınar, Oktay Güzel, Saniye Kaya yer aldı. Üst Kurul Delegeliğine de Abdullah Ataman, Ali Darıcı, Atakan Öztürk, Canan Büyükekşi, Dinçer Keçici, Elif Demirbaş, Ersin Kaçar, Eşref Bozkurt, Gökçe Gülçiçekli, Halide Savaş, Kazim Rıfkı Ayan, KerimcanAynacıoğlu, Mehmet İlker Atasever, Ramazan Öveç, Sadi Ersöz, Sertaç Alkaya, Şencan Pakakpakcil, Yasemin Altın Erseçkin ve Yusuf Çetin ye aldı.

 

 

 

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ – Yakup KARATEPE