TESKİ'den açıklama geldi

Malkara'nın kırsal Allışık Mahallesi'nde yaklaşık 10 gündür evlerindeki musluklarında su akmayan, araç ve traktörlerle yaklaşık 2 kilometre mesafedeki çeşmeden bidonlarla su taşıyan vatan

GÜNDEM 17.07.2020 17:33:00 0
TESKİ

 

 

TESKİ’den yapılan açıklamada “Malkara’ya bağlı Allışık Mahallesi’nin mevcut durumda Karaiğdemir Su Grubu’ndan beslendiği, kot olarak besleme sisteminin kuzey kolundaki en yüksek kotunda bulunduğu ifade edilerek “Karaiğdemir su grubunda 36 adet kırsal mahalle bulunmaktadır. Bu 36 kırsal mahallenin ana besleme deposu Malkara İlçesi Hayrabolu Yörgüç Mahallesi’ndeki kuyular, İbribey Mahallesi’ndeki Terfi Merkezi ile Kermeyan Mahallesi’ndeki 1000 m3’lük içmesuyu deposudur. İbribey Terfi Merkezi ile Kermeyan Ana Deposundan 36 adet kırsal mahallenin beslenebilmesi için toplamda 100 kilometreyi geçen ana iletim hattı ve 33 adet kırsal mahalle deposu bulunmaktadır” denildi.

 

 “KESİNTİ NEDENİYLE TERFİ MERKEZİNDEN SU VERİLEMEDİ”

 

TREDAŞ tarafından yayınlanan resmi verilere bakıldığında, 10 Temmuz 2020 tarihinde Tredaş tarafından 6 saatlik elektrik kesintisi uygulandığı belirtilen açıklamada “İçinde Allışık Mahallemizin de bulunduğu 36 adet mahalleye bu kesinti yüzünden Terfi Merkezi’nden su verilememiştir. Bu süreçte de bahse konu 1000 metreküplük Kermeyan Depo, 100 kilometre iletim hattı ve kırsal mahalle depoları boşalmıştır” ifadelerine yer verildi.

 

“ GÜNDE 2 TANKER SU TAKVİYESİ YAPILIYOR”

 

Elektrik kesintinin bitmesine müteakip İbribey Terfi Merkezi’nden su teminine hemen başlandığı ifade edilen açıklanmada “Ancak hiçbir şekilde su kullanımı olmasa bile 100 kilometre hat, 1000 metreküp depo ve 33 adet kırsal mahalle deposunun dolması ve sistemin en sonunda yer alan kırsal mahallelere suyun ulaşması için geçecek zaman yaklaşık 36 saattir. Kırsal Mahalleler suyun iletimi gerçekleştiğinde vatandaşların da suyu kullanılacağı düşünüldüğünde, ayrıca kırsal mahallelerde sıcak yaz mevsiminde su tüketiminin artması ve vatandaşlar tarafından bahçe sulaması yapıldığından, bütün bu veriler ışığında Alıışık Mahallemize suyun gelmesi için öngörülen sürenin yaklaşık 4 gün olması beklenmektedir. Alo 185 Çağrı Merkezimiz üzerinden de Allışık Mahallesi için ilk su kesintisi şikayeti, 11 Temmuz’da saat 19:13’te Genel Müdürlüğümüze ulaşmıştır. Genel Müdürlüğümüz de böyle bir durumun bilincinde olduğundan, Karaiğdemir grubunun son köylerine hemen tankerle su takviyesine başlanmıştır. 192 nüfusu olan Alıışık Mahallemize de ilk şikayet tarihinden itibaren günde ortalama 2 tanker (48 ton) toplamda 200 ton su takviyesi yapılmıştır. Son kırsal mahalleler dahil olmak üzere, sular normale dönene kadar Genel Müdürlüğümüzce tankerle su takviyesi yapılmasına devam edilecektir” denildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU