Projenin son kovanları Şarköylü bal üreticilerine dağıtıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla 2015 yılında başlatılan Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında bu yıl 4 ilçe

GÜNDEM 17.07.2020 14:27:00 0
Projenin son kovanları Şarköylü bal üreticilerine dağıtıldı

 

 

Kovan dağıtım törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın yanı sıra; Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, Şarköy Ziraat Odası Başkanı Ömer Düzgen, Şarköy mahalle muhtarları, bal üreticileri vevatandaşlar katıldı.

 

“BÖLGEMİZ BAL ÜRETİMİNE ÇOK UYGUN”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, kovan dağıtımında yaptığı açıklamada, “Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi, Türkiye'de bir belediye tarafından uygulanan en büyük arıcılık projesi. Bölgemizde buğdaydan sonra en yoğun şekilde tarımı yapılan ayçiçeği bitkisinin gerek nektar gerek polen olarak arıcılar için çok uygun bir bitki olması nedeniyle bölgemiz bal üretimine çok uygundur. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak il genelinde bin 138 kişiye 22 bin 293 adet kovan dağıtımı yapmış olacağız. Projede bin 138 kişiden Şarköy’de dağıtacağımız kovanlarla birlikte 982 kişinin kovan sayısı 30'a tamamlanarak yeter büyüklükte işletme seviyesine şimdiden ulaşmış olacaktır. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığımızca uygulanmakta olan Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon projesi kapsamında Şarköy’de bu yıl 67 üreticimize 452 adet kovan dağıtımı yapılacaktır. 2015'ten bu yana, bugün de verdiğimiz 452 adet kovanla birlikte 145 üreticimize toplamda 2 bin 870 adet kovan dağıtımı yapmış oluyoruz” dedi.

 

“2 BİN 300 ADET ARI KOVANI DAĞITMIŞ OLUYORUZ”

 

Şarköy’de projeden yararlanan 145 üreticinin kovan sayılarının 30'a tamamlandığını ve projenin bir ayağı olan kovan dağıtımını sonlandırdıklarını kaydeden Albayrak, “Bu sayede Şarköy’de 145 arı yetiştiricimiz 30 kovana sahip olarak yeterli büyüklükteki işletme seviyesine ulaşmıştır. 2015 yılında başlattığımız Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında bu yıl 4 ilçemizde 2 bin 300 adet arı kovanı dağıtmış oluyoruz. 2015 yılında başlattığımız projemizi, bugün Şarköy'de 67 üreticimize 452 adet kovan dağıtarak sonlandırıyoruz. Tüm bal üreticilerimize bereketli ve bol kazançlı bir yıl geçirmelerini diliyorum" dedi.Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var ve Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan da, yaptıkları konuşmalarda, Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi'nin Tekirdağlı bal üreticilerine sağladığı faydalar ve aldıkları olumlu geri dönüşler hakkında bilgiler verdiler.

 

 

Haber / Buse SERİN