Kapalı Otopark, yeniden Çerkezköy Belediyesi'ne devredildi

Çerkezköy'de 2014 yılında açılan ve büyükşehir yapılanması ile birlikte önce Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne, sonra da büyükşehir belediyesinin şirketi olan Tekpark A.Ş. taraf

GÜNDEM 16.07.2020 17:23:00 0
Kapalı Otopark, yeniden Çerkezköy Belediyesi

 

 

Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddesi’ndeki park sorununun çözülmesi amacıyla Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 2013 yılı sonunda yapılan ihaleyle 1 milyon 117 bin TL sözleşme bedeli ile yaptırılan ve 2014 yılında hizmete açılan Kapalı Otopark, büyükşehir yapılanması ile birlikte 2016 yılında Büyükşehir Belediyesi, ardından da büyükşehir belediyesinin şirketi olan Tekpark A.Ş.’ye devredilmişti.

 

“DAHA KULLANIŞLI HALE GETİRİLECEK”

 

Şirket tarafından 3 yıl işletildikten sonra zarar edildiği gerekçesi ile 2018 yılında kapatılan Kapalı Otopark, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden Çerkezköy Belediyesi’ne devredildi. Devirle birlikte Kapalı Otopark’ı daha modern ve konforlu hale getirmek için bakım, onarım ve yenileme çalışmalarına başladıklarını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Kapalı Otopark’ta bulunan mevcut yağmur suyu ızgaraları yenilenecek ve temizliklerinin yanı sıra ilave yağmur suyu ızgarası yapılacak. Ayrıca mevcut zeminin bakım ve onarımı yapılarak daha kullanışlı hale getirilecek” dedi.

 

80 ARAÇ KAPASİTELİ

 

Ani su baskınlarını önlemek amacıyla da ilave su yalıtımı ve drenaj çalışması yapacaklarını dile getiren Başkan Akay, Kapalı Otopark’ın dilatasyon hatlarının da yenilenerek bakım ve onarımının yapılacağını dile getirdi. Otoparkın giriş rampasının korkuluk kısmına da istinat duvarı yapılacağını söyleyen Akay, bakım,  onarım ve yenileme çalışmaları boyunca Kapalı Otopark’ın kullanıma kapalı olacağını, çalışmaların tamamlanmasının ardından 80 araç kapasiteli otoparkın yeniden hizmet vermeye başlayacağını belirtti.

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ