Başkan Ata'dan yolsuzluk iddiası

CHP'li geçmiş dönem belediye yönetimiyle ilgili yolsuzluklar olduğunu iddia eden DSP'li Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, "Konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda b

GÜNDEM 12.07.2020 14:35:00 0
Başkan Ata

 

CHP'li belediye meclis üyelerinin yazılı soru önergelerine düzenlediği basın toplantısında cevap veren DSP’li Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, belediyenin hizmetlerinden bahsederken, eski yönetimin yaptığı yolsuzluklar olduğunu da iddia etti.

 

“DOSYAYI YARGIYA TESLİM EDECEĞİZ”

 

Başkan Ata, gerekli incelemelerin yapıldığını ve müfettişlerin hazırladığı rapor doğrultusunda Marmaraereğlisi Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti. Göreve geldiğinde CHP'li bazı meclis üyelerinin vermiş olduğu soru önergelerine mecliste cevap verdiğini, ancak burada bir kez daha açıklama gereği duyduğunu belirten Ata, “Belediyede göreve geldiğimiz gün itibarıyla daha yaşanabilir bir Marmaraereğlisi yaratmak için tüm belediye personelimizle birlikte çalışıyoruz ve görevde olduğumuz süre içinde çalışacağız. Burada bir gazete, dergi ilan bedelinin yanı sıra araç alımı, araç kiralama, bina nakliyesi, kamyonet kiralama gibi 2 yılda toplam 699 bin 872 lira para ödenmiştir. Bunlar sadece biri. Ancak biz elimizdeki dosyayı yargıya teslim edeceğiz” dedi.

 

“KARARI YARGI VERECEK”

 

Sonrasında kararı yargının vereceğini söyleyen Başkan Ata, “Biz buradayız, gelsinler Marmara Ereğlisi'nin meydanında her şeyi açıklasınlar, konuşsunlar, hesap versinler” dedi. Eski belediye yönetimi döneminde halen çalışan 2 işçiye eski dönemde onların adına ödeme yapıldığını, ancak bu olayda bahsi geçen 2 işçinin parayı bile görmediğini söyleyen Ata, “Kim olursa olsun babam bile olsa hesap sorarım” diyerek sonuna kadar yolsuzluklarla mücadele edeceklerini söyledi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU