Girişimci kız kardeşler ilk lavanta hasadını muhtarlara dağıttı

Malkara'da girişimci Selma Şentürk ile kardeşi Burcu Işık Eren, ektikleri 'sevtopolis' cinsi lavantanın yaptıkları ilk hasadını 77 mahalle muhtarı ile sivil toplum örgütü başkan ve temsilcilerine daÄ

GÜNDEM 11.07.2020 15:52:00 0
Girişimci kız kardeşler ilk lavanta hasadını muhtarlara dağıttı

 

Malkara'da girişimci kız kardeşler Selma Şentürk ile Burcu Işık Eren, Kuyucu Mahallesi Eskisüsemevkisinde yaklaşık 6 dönüm üzerine geçen yıl 7 bin kök sevtopolis cinsi lavanta ekti. Abla ve kardeşi yaklaşık 5 gün önce hasadını yaptıkları ve özel olarak keselettirdikleri lavantaları, AK Parti ilçe başkanlığınca bir düğün salonunda düzenlenen muhtarlar toplantısında 77 mahalle muhtarı ile sivil toplum örgütü başkan ve temsilcilerine dağıttı. Toplantı sırasında aniden içeri giren abla ve kardeş özel olarak sepette hazırlanmış lavantaları tüm katılımcılara takdim etti. 

 

‘İLK HASADIMIZI ALDIK’

 

Kardeşi ile birlikte ayçiçeği ve buğdaya alternatif olarak  lavanta yetiştiriciliğine başladıklarını söyleyen Selma Şentürk, "Kasım 2019 yılında başladığımız yolculukta bu zamana kadar ilk hasadımızı aldık. Ürünümüzün cinsi lavanta sevtopolis cinsinden. Cinsimizi biçtik ve kuruttuk. Kuruttuktan sonra keseler haline getirdik. Keselediğimiz lavantalarımızı AK Parti ilçe başkanlığımızın düzenlediği bir programda muhtarlarımızın ve sivil toplum örgütlerinin burada olmasından dolayı ilk hasadımızı kendilerine takdim ettik. Bizlerde genç girişimciler olarak sesimizi bir şekilde duyurmaya çalıştık" dedi.

 

 

 

 

Haber / Murat YAYIN