Cerrahi Maske Üretim Makinesi yaptılar

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün ülkemizde görülmeye başladığı ilk günlerde sağlık ve emniyet çalışanları için yüz koruyucu siperlik maske üretenÖzel Ã

GÜNDEM 12.07.2020 14:35:00 0
Cerrahi Maske Üretim Makinesi yaptılar

 

Okulun, Makine Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojileri ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri bölümü öğretmenlerinden oluşan ekibin çalışmaları sonucu üretilen cihaz üretime başladı.

 

SERİ MASKE ÜRETİMİNE BAŞLAYACAK

 

Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yaptığı bu çalışma ile kendilerinin göğsünü kabarttığını dile getiren Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, “Öğretmenlerin işbirliğiyle yapılan cihaz seri maske üretimine başlayacak. Saatte yaklaşık 400 maske üretim kapasitesine sahip cihazın bir özelliği de ultraviyole cihazıyla dezenfekte yapması. Patent çalışmaları da başlatılan makine, okulun ve bölgenin gurur kaynağı oldu. Cerrahi maske üreten makineyi yapan okulumuz öğretmenlerini ve idarecilerini kutluyorum. Bu tür çalışmalar bizi mutlu ediyor. Meslek Liselerinin önemi bu süreçte bir kez daha ortaya çıktı. Okulumuz da yaptığı çalışmalarla bizi her zaman gururlandırmıştır. Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerimizin okulumuza ve bölgemize kazandırdığı cerrahi maske makinesinin yapılış amacı, bölgemiz çalışanlarının, okulumuzda çalışan görevli personelin ve öğrencilerimizin maske ihtiyacını karşılamaktır. İhtiyaca göre üretim kapasitesini artırabiliriz. Biz bu tür çalışmalarımızla örnek teşkil etme gayretindeyiz” ifadelerini kullandı.

 


 

Haber  / Menşure KARDEŞ