Zabıta ekipleri koronavirüs denetimlerini sürdürüyor

Marmaraereğlisi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi (küresel salgın) olarak ilan edinen koronovirüs salgÄ?

GÜNDEM 12.07.2020 15:00:00 0
Zabıta ekipleri koronavirüs denetimlerini sürdürüyor

 

 

Marmaraereğlisi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, halkın sağlığı ve huzuru için tedbiri elden bırakmadan, görevlerini sıkı bir şekilde sürdürdüğünü belirten Belediye Başkanı Hikmet Ata, “Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz kolluk kuvvetleri ile beraber denetimlerini sıkça tekrarlıyor. İlgili bakanlığın sunmuş olduğu genelgeler esas alınarak yapılan kontrol ve denetimlerde esnafa göz açtırılmıyor” ifadelerini kullandı.

 

“SIK SIK TEKRARLANACAK”

 

Başkan Ata, “Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, iş yerlerinin; hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygunluğunu ve koronavirüs tedbirlerinin alınmasını inceleniyor. Ekiplerimiz, gerçekleştirdiği denetimlerde; esnafı, alışveriş süresini çok uzun tutmamaları ve kalabalık oluşmadan sosyal mesafeye uymaları konusunda bilgilendirdi. Kurallara uymayan işyeri sahiplerine uyarılarda bulundu.Salgının yayılmasını önlemek amacıyla denetimler sık sık tekrarlanacak” dedi.

 

SOSYAL MESAFE VE MASKE KONUSUNDA UYARIYORLAR

 

Havaların ısınması ve deniz sezonunun açılmasıyla beraber Marmaraereğlisi nüfusunda her yaz olduğu gibi bir artış söz konusu olduğunu kaydeden Ata,“Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, koronovirüsün yayılma hızını azaltmak amacıyla, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeler doğrultusunda iş yerlerini sıkça denetliyor ve vatandaşlarımızı da sosyal mesafe ve maske takmaları konusunda uyarıyor. Halkımızın huzurlu bir yaz geçirmesi için tedbiri elden bırakmadan, var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

 

 

 

Haber / Menşure KARDEŞ