İlçe Başkanlığına atanan Biyik, görevi devraldı

AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ercan Üçel'in görevden alınmasının ardından 6 buçuk aydır ilçe başkanlığını Mehmet Aymak yürütüyordu. Aymak, görevi Genel Merkez tarafından AK

GÜNDEM 12.07.2020 14:01:00 0
İlçe Başkanlığına atanan Biyik, görevi devraldı

 

Cuma akşamı saat 17.00’da Kazak Gölü Mesire Alanı’nda bulunan Kapaklı Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen devir teslim töreninde konuşan İlçe Başkan Vekili Mehmet Aymak “Bu tür programlara defalarca şahit oldum. Her dönem yeni bir başlangıç, yeni bir heyecan yeni bir koşturmayla geçiyor. Herkes müsterih olsun, şuna emin olsun ki yeni dönemde bayrağı almış olan yeni ilçe başkanımız Recep ağabeyimiz daha hızlı bir şekilde koşarak, bayrağı daha yukarılara taşıyacaktır. Bundan hiç kuşkumuz yok. 6 buçuk aydır vekaleten ilçe başkanlığını yürütüyorum. Benden önce ilçe başkanlığı yapmış olan Ercan Üçel başkanımıza teşekkür ediyorum. 8 Ocak’tı, tarihi bir gündü, tarihi bir karardı, önümüzde çok önemli bir yerel seçim vardı. Her zaman olduğu gibi genel merkezimizin vermiş olduğu kararlar çok önemlidir, çok kritiktir. O dönemde de kritik ve önemli bir karar verildi. Önce Kapaklı İlçe Başkanımız belirlendi. Daha sonra bugünkü ak belediyenin mimarı Mustafa Çetin Kapaklı Belediye Başkan Adayımız olarak ilan edildi. İki güç dengesi vardı, biri teşkilat, biri adaylık. Güçlü bir teşkilatla güçlü ilçe başkanıyla, güçlü bir belediye başkan adayıyla zafer kaçınılmazdı ve zafer bizlerin oldu. O günden bu güne kadar daha azimli, daha verimli çalışarak bundan sonra neler yaparız, belediye ve teşkilatla el ele vererek neler yapabiliriz, bundan sonra Kapaklı halkı hep birlikte görecek. Bu bir vefa değil, bu yeni bir başlangıçtır. Görevi alan ilçe başkanımızla birlikte canla başla Recep Tayyip Erdoğan’ın çizgisinden asla bir milim bile ayrılmadan yola devam edeceğimizin haberini veriyorum.” dedi.

 

“İYİ BİR DAVA ADAMI OLMAK İSTİFA DİLEKÇENİ CEBİNDE TAŞIMAK DEMEKTİR”

 

AK Parti Kapaklı İlçe Eski Başkanı Ercan Üçel de “Birlikte gururla taşıdığımız AK Parti bayrağını bugün inşallah Recep Biyik ağabeyimize teslim edeceğiz. Bu devir teslimin hayırlı olmasını, başta ailesine, Kapaklımıza, Tekirdağımıza hayırlı olmasını diliyorum. Ben Recep Biyik’in iyi bir daha adamı olduğuna iyi bir teşkilatçı olduğuna, çalışkan olduğuna şahidim. Rabbim inşallah kendisini mahcup etmez. Görev yaptığım dönemde edindiğim bir tecrübeyle sözlerime son vermek istiyorum. İyi bir dava adamı olmak istifa dilekçeni cebinde taşımak demektir. Sana başarılar diliyorum. Bir kardeşin olarak hep yanında olacağım” ifadelerini kullandı.

 

“ANKARA’YA ÇOKÇA GİTMEMİZ GEREKİYOR”

 

Devir teslim töreninde konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de 1994 yılında 25-26 yaşında bir meclis üyesi olarak siyasi arenaya girdiğini anımsatarak “Siyaset gerçekten meşakkatli, zor, gerçekten insanın kendinden hep vermesi gereken bir uğraş. Ama içinizde eğer vatan sevgisi, millet aşkı varsa yaşadığınız bütün sıkıntılar, bütün zorlukların hiçbir değeri olmuyor ve yaptığınız için ülkeniz için, çocuklarınızın geleceği için bir katkı verdiğini yaşayıp gördüğünüz zaman da haklı bir gurur yaşıyor insan. Benim hayatım boyunca unutamadığım birçok anım var ama 31 Mart akşamı eski belediye meydanındaki o mahşeri kalabalığı, insanların gözyaşıyla bizi oraya bizi kutlamaya geldikleri akşamı hayatım boyunca unutamayacağım” dedi. 31 Mart seçimlerinde cumhur ittifakı olarak büyük bir başarı elde ederek yüzde 54’lük bir oy ile Kapaklı’ya AK Parti’nin bayrağını diktiklerini kaydeden Çetin “Ben yaklaşık 15 aydır görev yaptığım Kapaklı Belediyesi’nde gerçekten gecemi gündüzüme katmaya çalışıyorum.  Gelen hiç kimseyi geri çevirmemeye özen gösteriyorum. Kıymetli ilçe başkanım. Zor bir göreve talip olduğunu bilmeni istiyorum. Çünkü Kapaklı 11 ilçe arasında farklı bir değer taşıyor, farklı bir özelliği var. Yeni ilçe olması hasebiyle çok eksiğimiz var. Devlet hastanemi, emniyet binamız, birçok yaşam alanlarımız, devletimizin birçok kurumları, trafik sorunumuz, eğitim sorunlarımız, velhasıl kalabalığı oldukça fazla olan, altyapısından üstyapısına varıncaya kadar birçok konuda vatandaşın bizden hizmet beklediği bir ilçeyiz. Hal böyle olunca çokça Ankara’ya gitmemiz gerekecek” dedi.

 

“POZİTİF AYRIMCILIK BEKLEMEK KADAR DOĞAL BİR HAKKIMIZ YOK”

 

Göreve başladığı andan itibaren neredeyse her ay bir Ankara programının olduğunu söyleyen Çetin “Ankara’da bir dosyayı takip etmezsek maalesef istediğimizi alamıyoruz. Çünkü Ankara’da her ilden her ilçeden binlerce siyasetçi bakanlıklarda kapı aşındırıyor. Kapaklı’ya bizim pozitif ayrımcılık beklemek kadar doğal bir hakkımız yok. Sadece büyükşehirden değil hükümet ayağından da bizim 125 bin nüfusa erişmiş olan ilçemizin sorunlarını çözmek için daha fazla Ankara’yı ziyaret etmemiz gerekiyor” dedi.

 

“VATANDAŞ BİZDEN HİZMET BEKLİYOR”

 

Hastane ile ilgili isim için Sağlık Bakanlığı’ndan onay beklendiğini belirten Çetin “Yıldızkent Kavşağı ile ilgili çok uzun bir mesai harcadım. Bakanlığımız 60 gün içinde emniyet binasının projesinin ihalesinin yapıp temel atmasını gerçekleştirecek. Millet bahçesi ile ilgili önemli yol aldık. 18 uygulaması yapıp hızlıca Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı önderliğinde TOKİ kanalıyla ilçemize büyük bir millet bahçesini kazandıracağız” dedi. Kapaklı’nın en önemli sıkıntılarından birinin de yollar olduğunu söyleyen Başkan Çetin, “İhalemizi yaptık. 15-20 gün içinde yasal süreç tamamlandıktan sonra yolları asfaltlamaya başlayacağız. 2 yılın sonunda Kapaklı’da şikayet yaşadığımız yolların tamamını asfaltlayacağız” dedi. Kapaklı’da sosyal tesisler konusunda çok eksikler olduğunu kaydeden Çetin, “Kapaklı’da vatandaş bizden hizmet bekliyor. Kapaklı halkı AK Parti kurulduğundan bugüne her zaman partimize ciddi katkı verdi. Lütfen bize destek veren, bizi buralara getiren, Ankara’ya gittiğimizde göğsümüzü gere gere söylediğimiz yüzde 54’lük oy oranını göz önünde bulundurarak Kapaklı’nın ihtiyaçlarını da bilerek bunları çözmek için ilçe başkanımızla birlikte bakanlıklarda ve kurumlarda yoğun mesai harcayalım ve 2024’te halkımızın karşısına çıktığımızda başımız dik olsun. AK Partili seçmeni küstürmememiz ve mahcup etmememiz için farkımızı ortaya koymalıyız” dedi.

 

“SİYASETİN BU YÜKÜNÜ OMUZLARIMIZA ALDIK”

 

AK Parti Kapaklı İlçe Başkanlığı’na atanan Recep Biyik da yeni başlangıçların heyecan uyandırdığını, kendisinin de bu heyecanı hissettiğini söyledi. 2014 yılında, İstanbul teşkilatlarından sonra doğduğu bu topraklara hizmet etmek için Tekirdağ siyasetinde devam etme kararı aldığını kaydeden Biyik “Belediye Başkanımız Kapaklı’nın beklentilerini, hükümetten istediklerini ve kaybedilen 15 yıldan sonra yapılması gerekenleri sıraladı. Bu zor bir görev, bu görevin bizde ayrı bir ulviyeti var. Siyasetin her zaman zoru vardır. Siyasetin bu yükünü omuzlarımıza aldık. Bayrak yarışında daha önceki görev yapan arkadaşlarımızın gayretini daha ileriye kardeşlik hukuku ile ileriye götüreceğiz” İfadelerini kullandı. İlçe eski başkanlarına ve teşkilatlarda görev yapan partililere teşekkür eden Biyik, “Az laf çok iş felsefesi ile bir yola çıktık, Allah’ın izniyle İl Başkanımızın bize yüklediği her görevi yapacağız. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın koymuş olduğu 2023, 2053 ve 2071 vizyonları çerçevesinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

 

“BİRBİRİMİZE DAHA ÇOK KENETLENMELİYİZ”

 

Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan da “AK Parti’den önce uzun yıllar her şeyin kendine ait olduğunu düşünen, elitist, statükocu, milletin milleti kendisi için neyin iyi olduğunu dahi bilemeyecek bir şekilde değerlendiren bir merkezin egemen olduğunu biliyoruz. Sivil ve askeri bürokrasi, medya ve sermaye ayakları üzerine kurulu olan bu merkezde yer alanların çevrenin taleplerini bertaraf etmek adına askeri müdahaleler, komplolar planladığını ve bunlar için uğraştığını hep beraber gördük. Bunun sonucunda da çevreden gelenlerin Türkiye’de ağır bedeller ödemek durumunda kaldığını da biliyoruz. Ancak düne göre çok daha katı ve çok daha hesaplaşmayı son çıkış noktası olarak gören bir ideolojik tavır içindeler. Buna nispetle bizim çok daha kararlı ve sıkı, çok daha birbirine et ve kemik misali birbirimize kenetlenerek yol yürümemiz gerektiğini biliyoruz. Bu ülkede biz çok şey yaptık ama yaptıklarımızı bu devletin kurumsal hafızasına yazmadığınız sürece bertaraf edilmesi çok kolay. AK Parti daha uzun süre iktidarlarda kalmak durumundadır. Bir parti olarak değil bu milletin aydınlık yarınlarını inşa etmek için böyle durumda olmak zorundayız” dedi. 86 yıldır müze olan Ayasofya’nın ibadete açılması kararıyla ilgili de konuşan Özcan “Fethin simgesi ve ecdadın emaneti Ayasofya artık prangalarından kurtuluyor. Aslında bu bir haykırış, fiili bağımsızlığın ilanı, kurtuluş mücadelemizin ara verilen devamı için aslında ilk adımdır” diye konuştu.

 

“GÖNÜL SEFERBERLİĞİ BAŞLATACAĞIZ”

 

Kapaklı için yepyeni bir başlangıcın arifesinde olduklarını söyleyen Özcan, İlçe Başkanlığına atanan Recep Biyik’i tebrik etti.  Yeni bir sürecin başladığını ve bu süreci taçlandırmaları gerektiğini söyleyen Özcan “Kapaklı ilçemizde özel bir gün bir kongre gerçekleştireceğiz. Ağustos ayı ile Ekim ayının ilk haftası içerisinde kongre süreçlerimizi tamamlamış olacağız. Kapaklı için çok yakın bir zamanda kongre tarihi açıklanacak. Kongrelerimizi çok önce yapacaktık ama pandemi süreci dolayısıyla öteliyorduk. Şimdi Allah izin verdi, Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımızın yoğun çalışmaları, vatandaşlarımızın da kurallara uymasıyla süreci artık yavaş yavaş bitiriyoruz. Tekirdağ süreci en iyi yöneten 5 ilden biri oldu. Türkiye de gelişmiş 20 ülke içerisinde pandemi sürecini en iyi yöneten 5 ülkeden bir tanesi seçildi. Yeni normale geçerken Allah izin verirse Kapaklı’da başlayacağımız kongre süreci ile beraber cumhurbaşkanımızın talimatıyla bir gönül seferberliği başlatacağız” dedi. İl genelinde üye sayılarının 123 bin olduğunu, Aralık ayı sonuna kadar bu sayıyı 150 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Özcan, “Yeni ilçe başkanımıza ilk vazifesini verelim. Heyecanına, kendisine yakışır bir sayıyı ona tebliğ edeceğiz ve o rakamı da kendisinden isteyeceğiz” diye konuştu. 

 

KAPAKLI POZİTİF AYRIMCILIĞI HAK EDİYOR

 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e de teşekkür eden İl Başkanı Özcan “11 ilçe arasında 3 ilçenin belediye başkanları bu 3 ilçenin örnek ilçe olması ve yapılacak ilk yerel seçimlerde bu 3 belediyemiz örnekliğiyle tüm belediyeleri AK Parti belediyesi haline getirmekle ilgili bir misyon üstlenmiş oluyorlar. Bu 3 belediye içerisinde de Kapaklı bana göre pozitif ayrımcılığı hak eden bir ilçemiz. Ankara’da projeleri takip edeceğiz. İnşallah bunun ötesine de geçeceğiz ve kısa ve orta vadede Kapaklı’da yaşayan insanların daha müreffeh bir ilçede yaşam sürmelerini sağlamak ve bu olanakları adaylarına getirmek adına da canla başla mücadele edeceğiz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU