Bakan Selçuk: 6 milyon TL kaynak aktarıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2020 Mayıs ayından bu yana meydana gelen doğal afetlerde ailelerin temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için Sosyal Yardım ve Dayanışm

GÜNDEM 10.07.2020 18:12:00 0
Bakan Selçuk: 6 milyon TL kaynak aktarıldı

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, sosyal yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırırken saha ‘sinir ucu’ olarak görev yapan bin 3 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olduğunu kaydetti.

 

4 İLÇEYE 4 MİLYON 671 TL KAYNAK GÖNDERİLDİ

 

Sosyal yardımların dezavantajlı kesimlere ulaştırılmasında il ve ilçelerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının çok önemli bir görevi yerine getirdiğinin altını çizen Bakan Selçuk, Mayıs ayından bu yana sahada yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 14 Haziran’da merkez üssü Bingöl-Karlıova ilçesinde meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depremden Adaklı ve Yedisu ilçelerinin yanı sıra Erzurum’un Çat ilçesinin de etkilendiğini hatırlatan Bakan Selçuk, “Depremden etkilenen hanelerin temel ihtiyaçlarının karşılanması için 4 ilçenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı hesaplarına 4 milyon 671 bin TL kaynak aktardık” ifadelerini kullandı.

 

“İHTİYAÇ DUYULMASI HALİNDE KAYNAK AKTARILACAK”

 

Bakan Selçuk, 21 Haziran’da Bursa Kestel’de de yoğun yağış nedeniyle afetten etkilenen vatandaşların yardımına koştuklarını vurgulayarak, “Afetten zarar gören hanelerin temel ihtiyaçlarının karşılanması için Kestel Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfı hesabına 248.000 TL tutarında kaynak sağlandı” şeklinde konuştu.Bakan Selçuk, 23 Haziran’da İstanbul’da meydana gelen sel felaketi sonrası yapılan çalışmaları titizlikle takip ettiklerini kaydederek, “İstanbul’daki sel felaketinden etkilenen ihtiyaç sahibi ailelere 1.100.000 TL tutarında yardım yapıldı. Sakarya’daki fabrika yangını ardından da taburcu olan kişilerin hanelerine, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla ziyaretler gerçekleştirilerek, ihtiyaçlar belirlendi” ifadelerini kullandı. Bakan Selçuk, hasar tespit raporları sonrasında ihtiyaç duyulması halinde Sosyal Yardımlaşma ve DayanışmaVakıflarına kaynak aktarılacağını söyledi.

 

Haber / Ruşa ELMA