Gerenli: Artık hepimizin üretime dönmesi gerekiyor

Lüleburgaz Belediyesi, vatandaşlara ücretsiz fide dağıttı. Belediye Başkanı Murat Gerenli, "Artık hepimizin üretime dönmesi gerekiyor. Tarımsal üretim ülkemiz için çok çok önemli. Hepimiz tüket

GÜNDEM 9.07.2020 15:47:00 0
Gerenli: Artık hepimizin üretime dönmesi gerekiyor

 

 

Lüleburgaz Belediyesi, 'Kendi ürününü kendin yetiştir' projesi kapsamında kendi serasında  yetiştirdiği fideleri, Kongre Meydanı'nda hazırlanan stantta  vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı. Bahçesinde, terasında balkonunda ürün yetiştirmek isteyen vatandaşlar, ücretsiz olarak dağıtılan fidelerden alabilmek için stant önünde kuyruklar oluşturdu.

 

"TARIMIN KIYMETİNİ DAHA DA İYİ ANLAYACAĞIZ"

 

Fideler Belediye Başkanı Murat Gerenli, Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Güncer ve belediye personeli tarafından saksılar içerisinde dağıtıldı. Fide dağıtımında konuşan Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, "İçinde bulunduğumuz tüketim çağında vatandaşlarımızı tarımla buluşturarak üretime teşvik etmek, çocuklarımızı tarımla tanıştırmak ve balkonlarında, bahçelerinde ürün yetiştirmenin hazzını kent halkımızla birlikte yaşamak için bugün binlerce fideyi vatandaşlarımıza dağıttık. İnanıyorum ki sağlıklı gıdaya en çok ihtiyaç duyulduğu bu dönemde tarımın kıymetini daha da iyi anlayacağız" ifadelerini kullandı.

 

"ÜRETEN TOPLUMA DÖNMELİYİZ"

 

"Artık hepimizin üretime dönmesi gerekiyor" diyen Gerenli, "Tarımsal üretim ülkemiz için çok çok önemli. Hepimiz tüketen toplumdan üreten topluma dönmeliyiz. Hepimizin bu çorbada tuzunun olması gerekiyor. Çok basit bir şekilde evimizin terasında, balkonlarımızdaki saksılarımızda yetiştirebiliriz. Ama dediğim gibi yeter ki toplum olarak üretelim. Katma değeri olan tarımsal üretimi artırmak zorundayız. Geleceğimiz için çok önemli. İnsanlar burada emek sarf edecek. Yetiştirmenin önemini daha çok anlayacağız. Etkinliğe çocuklarımızın geldiğini görünce çok mutlu oldum. Çocuklarımız da bu fideler sayesinde bitkilerle tanışacak, kendileri üretecek, yetiştirmenin, hayata bir şeyler sunmanın mutluluğunu yaşayacaklar. Umarım bu başlangıç olur" şeklinde konuştu.

 

 

 

Haber / Buse SERİN