Sokak düğünlerine 'saat' düzenlemesi 

Çerkezköy İlçe Umumi Hıfzısıhha Meclisi Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban başkanlığında yaptığı toplantıda köylerde ve/veya sokaklarda yapılan düğünlerin gündüzleri 14.00-1

GÜNDEM 7.07.2020 18:26:00 0
Sokak düğünlerine

 

 

Düğün, nişan, gibi etkinlikler normalleşme süreci ile birlikte 1 Temmuz itibari ile yeniden yapılmaya başlanırken, Çerkezköy İlçe Umumi Hıfzısıhha Meclisi düğünlerin uzun tutulmaması ve kurallara uyulması için yeni kararlar aldı. 

 

KAYMAKAM ABBAN BAŞKANLIĞINDA YAPILDI

 

Çerkezköy Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban başkanlığında Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, İlçe Tarım Müdürü İsa Altay, Serbest Hekim Nurtekin Erol, Serbest Eczacı Necdet Çabuk’un katılımıyla düzenlendi. 

 

YAPILACAĞI SAATLER BELİRLENDİ

 

Çerkezköy İlçe Umumi Hıfzısıhha Meclisi, salgının kalabalık ortamlardaki hızlı yayılımını göz önünde bulundurarak köylerde ve/veya sokaklarda yapılan düğün (gelin alma, kına vs. dahil), nişan, sünnet düğünü vb. etkinliklerin süresinin aynı gün içerisinde kalacak şekilde gündüzleri 14.00-18.00 saatleri arasında ve akşam ise 19.00-23.00 saatleri arasında yapılmasına, tedbirlere uymayanlarla ilgili gerekli yasal işlemlerin başlatılmasına ve uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine karar verdi. 

 

1 TEMMUZ’DA BAŞLADI

 

Kararlara ilişkin yapılan açıklamada, kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve fiziki mesafe kurallarının yanı sıra her bir faaliyet alanı/iş kolu için alınması gereken önlemler ayrı ayrı belirlenerek bu kural ve tedbirler çerçevesinde faaliyetlerini sürdürmesinin sağlandığı, bu kapsamda 24.06.2020 tarihli ve 10116 sayılı Genelge ile düğün salonlarının 1 Temmuz tarihinden itibaren belirlenen kurallara uygun şekilde hizmet vermeye başlayabilecekleri kararı alındığı anımsatıldı. Düğün (gelin alma, kına vs. dahil), nişan, sünnet düğünü vb. etkinliklerde uyulması gereken esasların valiliklere bildirilerek bahse konu etkinliklerin mümkün olan en kısa sürede tamamlanması gerektiği ifade edilen açıklamada, buna rağmen bazı yörelerde sokak veya köy düğünlerinin kına, gelin alma, konvoy oluşturma gibi faaliyetlerle üç güne kadar uzatıldığı, bu düğünlerde başta fiziki mesafe kuralı olmak üzere alınması gereken tedbirlere yeterince riayet edilmediği ve toplum sağlığının riske atıldığı, bu nedenlere bağlı olarak bazı mahalle ve köylerin karantinaya alınmak zorunda kalındığı dile getirildi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU