Kurban Kesim Kursu'na yoğun ilgi 

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürlüğü yaklaşan kurban bayramı öncesinde Kurban Kesim Kursu başlatıyor. Kursta, katılımcılara teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı eğitim de verilecek.

GÜNDEM 7.07.2020 15:40:00 0
Kurban Kesim Kursu

 

 

 

 

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından, Kurban Bayramı öncesinde küçükbaş ve büyükbaş hayvan kesimi konusunda Kurban Kesim Kursu açacak. 4 gün sürecek olan eğitimlerin ardından katılımcılara sertifika verilecek. 

 

13 TEMMUZ’DA AÇILACAK

 

Kurs için başvuruları almaya başladıklarını belirten Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, kursa katılmak isteyenlerin Halk Eğitimi Merkezi’ne başvurabileceğini ifade etti. 20 saat sürecek olan kursta 12 saat teorik bilgi verileceğini, kursun 4 saatlik bölümünde İslami yönden kurban kesiminin anlatılacağını ve 4 saatlik bölümde de uygulamalı eğitim verileceğini kaydeden Akman, ilk kursu 13 Temmuz’da açacaklarını söyledi. 

 

150’YE YAKIN BAŞVURU OLDU

 

Kurs için başvuruların 15 Temmuz’a kadar devam edeceğini kaydeden Akman, “Şuana kadar 150’ye yakın başvuru aldık. İlk kursumuz 13 Temmuz’da başlayacak. 20 Temmuz’da 2 kurs daha açacağız. Yeterli başvuru sayısına ulaşılırsa bir kurs daha açarak kurs sayımızı 4’e çıkartacağız” dedi. Kesim yerinin hazırlanması, kesimde kullanılacak malzemeler, okunacak dua ve dini bilgiler, kurbanın parçalanması ve derisinin muhafazası konularında eksiklerin giderilmesi amacıyla açılacak olan kursları tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verilecek. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU