Çetin: Kapaklı bambaşka bir hale gelecek

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, hem geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Ankara ziyaretleri hakkında hem de belediyenin çalışmaları hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. 

GÜNDEM 6.07.2020 19:57:00 0
Çetin: Kapaklı bambaşka bir hale gelecek

 

 

 

 

Temmuz ayı olağan meclis toplantısının 2’nci oturumunda gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından konuşan Belediye Başkanı Çetin, “Hastanemizin tüm prosedürleri tamamlanmış durumda. Yalnız isim konusunda ufak bir pürüz var. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğümüz hastaneye yaptığı katkılardan dolayı isminin geçmesini istiyor. Umuyoruz prosedürler tamamlandığında Temmuz ya da Ağustos ayında temeli atılacak” dedi. Ankara’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyaret ettiğini belirten Çetin, “İlçe Emniyet Müdürlüğü binamız sıkıntılıydı. Konuyla ilgili İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’yu ziyaret ettik ve hızlı bir çözüm bulduk. İnşallah hükümet konağımızın hemen yanına yeni ilçe emniyet müdürlüğü binamızı yapacağız” dedi.

 

“GELECEK YILIN PROGRAMINA ALACAĞIZ”

 

Millet Bahçesi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile bir görüşme yaptığını kaydeden Çetin, “Şu an Millet Bahçesi yapmak istediğimiz noktada 18 uygulaması yapmamız gerekiyor. İnşallah bu uygulamayı yaptıktan sonra gelecek yılın programına alacağız. Ayrıca Karaağaç Mahallemizdeki bir camiimizin restorasyon işlemlerini de yapmak istiyoruz. Kendi imkanlarımızla yapacağımı projeler de var bunları hayata geçirmek istiyoruz” dedi. Asfalt ihalesini yaptıklarını söyleyen Çetin “İnşallah 2021-2022 yılında Kapaklı’da asfaltlanmamış yol kalmayacak. Bu konuda iddialı konuşuyorum. Pınar Bulvarımızın ihalesi yapıldı. Süreç devam ediyor” dedi. Yarım kalmış bazı projelerinin de olduğunu söyleyen Çetin, “Cumhuriyet Mahallesi’nde yarım kalmış bir semt pazarımız var. Müteahhidi 2 defa süre uzatımı almış olmasına rağmen tamamlayamadı ve ihale dosyası kapandı. Dolayısıyla yeniden ihaleye çıkacağız” dedi. Göreve geldiklerinde Rüzgar Enerji Santrali ile ilgili 5.5 milyon TL borcun olduğunu söyleyen Çetin, bununla ilgili bir ödeme planı oluşturdukları ve bir miktar ödeme de yaptıklarını ifade ederek “Hem mevcut borçları ödemeye hem de Kapaklı’nın beklediği hizmetleri yapmaya söz verdik. Bu sözleri yerine getireceğiz kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu. 

 

“ALT YAPI BÜYÜKŞEHİRİN SORUMLULUĞUNDA”

 

Bazı projelerin Büyükşehirin yapması gerektiğini, özellikle alt yapının Büyükşehirin sorumluluğunda olduğunu kaydeden Başkan Çetin, “Altyapı olmadan yapacağımız yolların bir önemi yok. Bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi grubuna özellikle rica ediyorum. TESKİ ile görüşerek konuyu biran evvel hızlandırmamız gerekiyor. Ankara’da İller Bankası’na gittim ve taleplerimi ilettim. Cumhuriyet Halk Partisinin milletvekilini arayarak TESKİ arzu ederse Kapaklı’nın altyapısını yapmak için kredi vereceklerini söylediler. Eğer TESKİ’nin Kapaklı’nın altyapısı ile ilgili bir projesi varsa elimden geleni yapacağım” dedi. Dere ıslahlarının da önemli bir sorun olduğunu ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında olan dere ıslahlarının acil olarak yapılması gerektiğini söyleyen Çetin, “Eğer Kapaklı için çalışıyorsak muhalefeti ve iktidarı ile bu konuyu gündeme taşımamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

 

“HATADAN DÖNÜLDÜ”

 

Kapaklı’ya hizmet gelmesi noktasında CHP’li meclis üyelerinden de destek isteyen Çetin “Kapaklı’yı seviyorsanız bizimle el ele kol kola olun ve bu sorunları çözelim. Biz kavgadan yana değiliz, hizmetten yanayız” dedi. Kültür Merkezi’nin Kapaklı Belediyesi’ne devri konusunda komisyonların kararını verdiğini belirten Çetin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a teşekkür ederek “İnşallah meclisin ardından Kültür Merkezimiz gerçek sahibine verilmiş olacak. Biz de burayı bir yaşam merkezine dönüştürerek halkımıza hizmete sunacağız. Çok gereksiz bir polemikle TESKİ buraya taşındı. Hiçbir tutulur yanı yok, TESKİ’nin burada bulunması yasal değil. O zaman ben de KENTAŞ’yi belediyenin içine taşıyayım. Kültür Merkezini yapandan, düşünenden Allah razı olsun. 1 yıl vakit kaybettik çok daha önce gelse burayı bir yaşam merkezine dönüştürebilirdik. Hatadan dönüldü diyelim ama hep zaman kaybediyoruz” dedi. 

 

“KAPAKLI’YI BAMBAŞKA BİR HALE GETİRECEĞİZ”

 

Millet Bahçesi projesinde de aynı durumu yaşadıklarını kaydeden Çetin “Projenin büyükşehirden onayı tam 4 ay sürdü. Açık söylüyorum meclis üyemiz Halil İbrahim Erkan buna sebebiyet verdi. Kendisiyle dostluğumuz da var ama siyaset bu değil. Ben bu koltukta 5 yıl sonranın hesabını yaparak hiç durmadım. Daha önce de sizlerin bulunduğu yerlerde oturdum, bu tarz bir siyasetim olmadı. Eğer Kapaklı'nın menfaatine ise kendi grubuma da ters düşmüşümdür. Buna Termik Santral de dahil. Şimdi çok şükür Pınarca’yı termik değil, termal merkezi haline getireceğiz. Göreceksiniz Kapaklı’yı 2-3 yıl içerisinde bambaşka bir hale getireceğiz” ifadelerini kullandı. Seçimi kazandıktan sonra 1 ay Ankara’da kurumların kapısını çaldığını söyleyen Çetin, “Her gittiğim yerde ‘Kapaklı neresi?’ diye soruyorlardı. Şimdi hamdolsun Kapaklı’nın neresi olduğunu herkes öğrendi” dedi. 

 

“VATANDAŞLARIN DERTLERİ İLE DERTLENECEĞİZ”

 

Büyükşehir Yasası ile birlikte hizmetin büyük bir kısmının Büyükşehir’e geçtiğini söyleyen Çetin “Kapaklı’da hizmet yoksa bu Büyükşehir’in suçudur. Kapaklı olarak lobi oluşturup Büyükşehir’e baskı kurmalıyız. Ben hükümet kanadında büyük bir çaba gösteriyorum ama talihsiz bir döneme denk geldik. Bu pandemi sürecinde yapacağımız ihaleleri bile yapamadık. Koronavirüs sürecinde Kapaklı’da evinde sıcak yemek pişmeyen birçok insan olduğunun farkında vardım. Bunun ardından hemen hızlı bir şekilde aşevi projesi yaptık. Şimdi belediye olarak sosyal belediyeciliği ön plana çıkaracak yeni bir müdürlük kuruyoruz. İnşallah bu günden itibaren girilmedik ev bırakmayacağız. Vatandaşın dertleri ile dertleneceğiz” diye konuştu. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU