Belediye personellerine İşaret Dili Eğitimi veriliyor

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, engelleri ortadan kaldırmak ve tüm vatandaşlara eşit hizmet sunabilmek amacıyla belediyede çalışan personellere İşaret Dili Eğitimi verilmeye başlandığını

GÜNDEM 6.07.2020 18:09:00 0
Belediye personellerine İşaret Dili Eğitimi veriliyor

 

 

Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde İşaret Dili Eğitimi öğretmeni olarak görev yapan Reyhan Çalışır tarafından verilen eğitimlere Çorlu Belediyesi'nin farklı birimlerinde çalışan personeller katılıyor. 

 

"ENGELLİ BİREYLERİMİZİ DÜŞÜNDÜK"

 

Belediye Başkanı Sarıkurt, "Personellerimizin işaret dili eğitimi almasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Belediye binamıza gelen her vatandaşımıza eşit hizmet sunmak temel prensiplerimizden biri. Engelli bireylerimizi de düşünerek personelimizin İşaret Dili dersleri almasını uygun gördük. Çalışanlarımızın da hevesle eğitime katılması bizleri çok mutlu etti. Daha iyi hizmet verebilmek amacıyla düzenlediğimiz eğitimlerimize ağırlıklı olarak vatandaşlarımızla birebir iletişim halinde olan personelimiz katılıyor. Hem vatandaşlarımız hem de personelimiz için verimli bir eğitim olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 

 

"SESSİZ VE GÖRSEL BİR DİL" 

 

Çorlu Belediyesi'nden yapılan açıklamada da, "İşaret dili, işitme veya konuşma yetisine sahip olmayan bireylerle iletişim kurabilmeyi sağlayan el hareketleriyle yapılan jest ve mimikler kullanmayı gerektiren sessiz ve görsel bir dildir. Konuşma ve duyma yetisine sahip olmayan insanlarla iletişim kurabilmemiz için İşaret Dili Eğitimi almamız şarttır" ifadelerine yer verildi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ