Derede tedirgin eden balık ölümleri

Malkara'ya bağlı Çınarlıdere Mahallesi'nde derede binlerce balığın kıyıya vurması, bölgede yaşayanları tedirgin etti. Mahalle sakinlerinden Mehmet Çavdar, "Sulama yapılan dereden artık yararlanam?

GÜNDEM 6.07.2020 15:06:00 0
Derede tedirgin eden balık ölümleri

 

Malkara’nın Çınarlıdere Mahallesi'ndeki derede balık ölümleri meydana geldi. Dereboyu mevkiindeki derede kıyıya vuran binlerce sazan balığı bölgede endişeye neden oldu.

 

‘"DEREMİZİN HALİNİ BÖYLE GÖRÜNCE KÖYCE ŞOKLAR İÇERİSİNDEYİZ'

 

Bölgede çiftçilik yapan Mehmet Çavdar, binlerce balığın öldüğünü ve dereden sulamanın artık yapılmadığını söyledi. Çavdar, “Deremizin halini görüyorsunuz. Mısır, ayçiçeği, yonca, domates, biber, patlıcan hepsinin sulanmasını deremizden yararlanıyorduk. Şimdi artık sulamalarını deremizden yararlanamıyoruz. Deremizin halini görün. Balıkları böyle ölmüş görünce şok olduk. Şuanda sulamayı kestik. Bugün balığı öldüren insanı da öldürür. Şuanda deremizin halini böyle görünce köyce şoklar içerisindeyiz. Derede şuanda binlerce balık ölüsü var. Bu ölümlere acilen bir çare bulunsun. Bu balıklar niye ölüyor? Biz bunun yetkililerden araştırılmasını istiyoruz. Yetkililer bir an önce bu olaya el atmalı” dedi.

 

‘ARAŞTIRMA YAPILIRSA ÇOK SEVİNİRİZ'

 

Mahalle gençleri olarak gördükleri manzara karşısında hayretler içerisinde kaldıklarını belirten Mehmet Can Paşa, ”Çınarlıdere Köyü gençleri olaraktan orman gezisi yapmayı planladık. Orman gezisine çıkarken illaki dereden geçmemiz lazımdı. 10 arkadaş dereye geldiğimizde görüntüleri görünce hayretler içerisinde kaldık. Şuanda burada binlerce ölü balık var. Buradan yararlanan abilerimiz, amcalarımız, teyzelerimiz, nine ve dedelerimiz var. Tarlası olan var. Hayvanlarına buradan bakan var. Suyunu buradan çeken var. Bugünden sonra bu dereden su kullanamayacaklar. Buna bir çözüm bulunursa ve araştırma yapılırsa çok seviniriz. Bu balıklarda bir can. Lütfen daha fazla kayıp vermeyelim” dedi. 

 

 

Haber / Murat YAYIN