Virüs ve bakterilere karşı 'Antimikrobiyal V-Block Teknolojisi'

Şişecam Topluluğu, Cam yüzeylerde virüs ve bakterilere karşı "V-Block" teknolojisini geliştirdi. Şişecam Topluluğu tarafından, kişiden kişiye temas ile geçebilecek virüs ve bakterilerin cam ev e?

GÜNDEM 6.07.2020 11:17:00 0
Virüs ve bakterilere karşı

 

 

Yüzde 100 yerli teknolojiyi öncelikle cam ev eşyası ürünlerine uygulayacak olan Şişecam Topluluğu’nun, ürünlerini Türkiye’de satışa sunduktan sonra tüm dünya pazarlarına da açacağını ifade eden yetkililer, “Antimikrobiyal V-Block Teknolojisi”nin normalleşme sürecine olduğu kadar ülkemiz ekonomisine de büyük ölçüde katkı sağlayacağını dile getirdi. 

 

“DİĞER CAMLARDA DA UYGULAMA PLANIMIZ VAR”

 

Dünyanın sayılı cam üreticilerinden biri olan Şişecam’ın bu özel teknolojiyi 45 yıllık Ar-Ge birikimi sayesinde iki ayda geliştirdiğini ifade eden Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, Şişecam Bilim, Teknoloji ve Tasarım Merkezi tarafından geliştirilen bu teknolojiyi cam ev eşyası üzerine dünyada ilk kez uygulayan cam üreticisi olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade etti. Gerekli resmi izin süreçlerinin tamamlanmasının ardından Antimikrobiyal V-Block Teknolojisi ile donatılan ürünlerin ülkemizde kullanılmaya başlanması ile birlikte tüketicilerin özellikle otel, kafe ve restoran gibi dış mekanlardaki sağlık endişelerinin azalacağına ve bu buluşun turizm sektörüne katkı sağlayacağına, ihracat gelirlerini artıracağına inandıklarını söyleyen Kıman, önümüzdeki dönemde bu teknolojiyi cam ambalaj, mimari camlar ve beyaz eşya camlarına da uygulama planlarının olduğunu söyledi. 

 

VİRÜS VE BAKTERİLERİ ETKİSİZ HALE GETİRİYOR

 

Şişecam Bilim Teknoloji ve Tasarım Merkezi’nde geliştirilen V-Block Teknolojisinin, özel formülü ve uygulama tekniği sayesinde, 7/24 hijyen sağladığını belirten yetkililer “Üretim esnasında yüksek sıcaklıkta uygulanan buhar biriktirme yöntemi ile ürünlerin üzerine uygulanan formül, sürekli aktif kalarak ev kullanımının yanı sıra, oteller, restoranlar, kafeler, hastaneler, yemekhaneler gibi bulaş riski fazla olan ortamlar için de ideal. Gıda temas testleri başarıyla sonuçlanan Antimikrobiyal V-Block Teknolojisi cam yüzeylerdeki virüs ve bakterileri etkisiz hale getiriyor” dedi. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ