23 saat sonra baygın halde bulundu

Marmaraereğlisi'nde hakkında kayıp başvurusunda bulunulan 17 yaşındaki zihinsel engelli M.K,, başvurunun ardından 23 saat sonra ormanlık alanda dövülmüş olarak baygın halde bulundu. Güvenlik kameras?

GÜNDEM 2.07.2020 18:44:00 0
23 saat sonra baygın halde bulundu

 

 

Olay, önceki akşam, Marmaraereğlisi Dereağzı Mahallesi'nde meydana gelirken, zihinsel engelli genç kız gece yarısına kadar eve gelmeyince polise başvuran ailesi, kızları hakkında kayıp başvurusunda bulundu. Olayın ardından genç kızın bulunması için arama çalışması başlatan polis ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarını da incelemeye aldı.

 

GÖZALTINA ALINDI

 

Görüntülerden genç kızın bir kişinin kullandığı 3 tekerlekli elektrikli bisiklete bindiğini belirleyen Marmaraereğlisi İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 100 saatlik görüntüyü inceleyerek, bisikleti Hüseyin F.’nin kullandığını tespit etti. Bisikletin sahibine ulaşan polis ekipleri; bisiklet sahibinin bisikleti komşusu Mustafa F.’ye verdiğini söylemesi üzerine Mustafa F.’yi gözaltına aldı.

 

BAYGIN OLARAK BULUNDU

 

Mustafa F., ifadesinde  bisikleti en son oğlu Hüseyin F.'nin kullandığını, daha sonra da İstanbul'a gittiğini söylerken, genç kız, kaybolduktan 23 saat sonra evine 4 kilometre mesafedeki ormanlık alanda baygın olarak bulundu. Vücudunda, yüzünde ve bacaklarında darp izleri olduğu belirlenen ve kendine gelir gelmez ilk olarak su isteyen M.K., ambulansla Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alındı.

 

TUTUKLANDILAR

 

İstanbul polisi tarafından yakalanarak Marmaraereğlisi’ne getirilen 23 yaşındaki Hüseyin F.’nin 15 ayrı suç kaydının olduğu öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından Hüseyin F. ile babası Mustafa F., geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkarıldı. Hüseyin F. 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, kasten yaralama' suçlarından, babası Mustafa F. ise 'Yardım ve yataklık' suçlarından tutuklandı. Hüseyin F.’nin mahkemedeki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek “M.K. ile birlikte oturup bir şeyler yedik ve içtik. Bir süre de sohbet ettik. Ben onu evine gitmesi için bıraktım" dediği öğrenildi. Hastanede tedavi süreni M.K.'nin ise tedavisinin ardından ifadesine başvurulacağı öğrenildi.

 

EMNİYET BİRİMLERİNE BAŞVURMALARINI İSTEMİŞTİ

 

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de genç kızın kaybolmasının ardından yaptığı paylaşımda Marmaraereğlisi'nde zihinsel engelli kızın kaçırıldığını belirterek görenlerin emniyet birimlerine başvurmaları istemişti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU