Belediye, sivrisinek mücadelesini sürdürüyor

Süleymanpaşa Belediyesi, sivrisinek ve diğer zararlılarla mücadelesine devam ediyor. Dere yatakları, su birikintileri gibi ana üreme alanlarının yanı sıra konut bölgelerindeki inşaat, lastik yığını gibi m

GÜNDEM 2.07.2020 15:30:00 0
Belediye, sivrisinek mücadelesini sürdürüyor

 

 

 

Süleymanpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Veteriner Hizmetleri Birimi ekipleri, Mart ayından bu yana larva, uçkun ve vektör mücadelesini sürdürüyor. İnşaat alanlarında oluşan su birikintileri, açık alanlarda istiflenen eski otomobil ve traktör lastikleri, açıkta bırakılan varil gibi araç gereçler, binaların bodrumlarında oluşan birikintiler gibi durgun su barındıran noktalarda ilaçlama çalışmaları yapılıyor. 

 

İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI YETERLİ OLMAYABİLİR

 

Veteriner Hizmetleri Birimi tarafından yapılan duyuruda, sivrisinek ve diğer zararlıların göletler, bataklıklar, su havzaları, sulama kanalları, su kuyuları, fosseptikler, doğal çukurlarda biriken yağmur suları gibi genel üreme alanlarının yanı sıra inşaat temelleri, binaların bodrumları, açık bırakılan rögar ağızları, kullanılmayan ve açık alanda muhafaza edilen eski lastikler, su dolu variller, kova ve kaplar gibi araç gereçler, kullanılmayan süs ve bahçe havuzları gibi su birikintilerinde üreme eğiliminde olduğu belirtildi. Duyuruda, ilaçlama çalışmalarının tek başına yeterli olmayabileceği, vatandaşların durgun su birikintisi meydana getirebilecek alanları kendi çevrelerinde olabildiğince engellemeleri, mevcut alanları belediye yetkililerine iletmeleri çağrısı yapıldı.

 

Haber / Yener AKBABA