​Özel'den kadın çiftçilere ziyaret

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Funda Eylem Özel, Kırklareli merkeze bağlı Deveçatağı Köyü'ndeki kadın çiftçiler Filiz Tuna ve Çiğdem Balım'ı ziyaret etti. 

GÜNDEM 2.07.2020 13:42:00 0
​Özel

 

Teknik personeller ile birlikte Deveçatağı Köyü'nde yaşayan, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Genç Çiftçi Projesi ile İl Özel İdare kaynaklı Lavanta Yetiştiriciliği Projelerinden faydalandırılan kadın çiftçilerden Çiğdem Balım ve Filiz Tuna’yı üretim alanlarında ziyaret etti. İl Tarım ve Orman Müdürü Özel, Lavanta hasadı öncesi hazırlık çalışmaları hakkında bilgi aldı.

 

DİSTİLASYON ÜNİTESİ KURULACAK

 

Ziyarette genç girişimci kadın çiftçiler, Lavanta hasadı sonrasında Distilasyon ünitesinin uzakta oluşu ve randevulu ürün işlendiği için zaman kayıplarının olduğunu, bu durumun ürün kayıplarına neden olduğunu dile getirdi. İl Müdürü Özel de, Deveçatağı köyüne Distilasyon Ünitesi kurulmasına yönelik proje çalışmalarının olduğunu, bu ünitenin kurulması ile köyde lavanta üreticisi sayısının artacağını, hatta çevre köylerinde faydalanabileceğini kaydetti. İl Müdürü Funda Eylem Özel, "Doğru kararlar ile neler yapılabileceğine örnek olan bu gibi kadın girişimcilerin sayılarının çoğalması için,  İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak her türlü desteği vereceğiz" ifadelerini kullandı. 

 

 

Haber / Buse SERİN