Kısa çalışma ödeneği 1 ay uzatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Kabine Toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kısa çalışma ödeneğinden faydalanma s

GÜNDEM 29.06.2020 18:44:00 0
Kısa çalışma ödeneği 1 ay uzatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Daha demokratik çoğulcu ve temsil düzeyi yüksek bir baro yapısı oluşturmakta kararlıyız. Bunun için çoklu baro yapısı üzerinde duruyoruz. Milletvekili arkadaşlarımız bu konu ile ilgili kanun teklifini yarın veriyor. Milletimiz bizden eksikleri tamamlamamızı, yanlışları düzeltmemizi bekliyor. Bu doğrultuda ne gerekiyorsa onu yapacağız. Attığımız her adımda milletimizin beklentilerini ilgili tüm tarafların görüşlerini göz önünde bulunduruyoruz. İstişare mekanizmalarını en etkin şekilde çalıştırıyoruz. Ülkenin ve milletin hayrına yürüttüğümüz çalışmalara katkı vermeyenlere de 'gölge etmeyin başka ihsan istemez' diyoruz. Dünya ile birlikte yaşadığımız bu kritik dönemi en iyi şekilde değerlendirmek için reformları hayata geçirmeye devam edeceğiz.

OSB’lerde elektrik kullanımı bu ay yüzde 26 arttı. Yurt dışında Türk ürünlere talepteki artış gözle görülür hal aldı.

Turizm sezonunun en azından bir kısmını kurtarmak için yoğun çaba gösteriyoruz. Sadece bizim salgının üstesinden gelmemiz yetmiyor. İş yaptığımız ülkelerin de normal düzene dönmesi gerekiyor. Türkiye’yi demokraside, ekonomide dünyanın en büyükleri arasına sokmakta kararlıyız. 83 milyon hep birlikte çarpan yüreğimizle geleceğimize umutla bakmayı sürdüreceğiz.