Başkan Alkaya, yeniden adaylığını açıkladı

2 buçuk yıldır İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanlığı görevini yürüten Sertaç Alkaya, 19 Temmuz'da yapılacak olan 2. Olağan Genel Kurulu'nda il başkanlığına yeniden aday olduğunu a?

GÜNDEM 29.06.2020 15:55:00 0
Başkan Alkaya, yeniden adaylığını açıkladı

 

Adaylığı, bugün saat 11.00’da parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla açıklayan Alkaya, “Yaklaşık iki buçuk yıl önce başladığımız bu yolculuk bugün yeni bir aşamaya ulaştı. Bu aşama da il kongresi aşaması. İYİ Parti Genel Merkezimiz ile yaptığımız koordineli çalışma sonucunda 2. Olağan Genel Kurulumuzu 19 Temmuz’da yapmayı kararlaştırdık” dedi.

 

“İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜMÜZ DEVAM EDİYOR”

 

Türk demokrasisine nefes aldıran kararlı yürüyüşlerinin bugün, parti içi demokrasinin toyu olan kongrelerle devam ettiğini söyleyen Alkaya, “İYİ Parti Tekirdağ İl Teşkilatı olarak bugün 11 ilçeden 10’unda olağan kongrelerimizi olgunluk içinde tamamladık. Yeni seçilen ve seçilecek çok kıymetli İlçe Başkanları ve yöneticileri ile beraber Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener liderliğinde iktidar hedefine yürüyüşümüz devam ediyor” dedi.

 

“KONGRE SÜRECİMİZ BAŞLADI”

 

Tüzük gereği ilçelerden seçilen ve seçilecek 600 il delegesinin İYİ Parti Tekirdağ İl Yönetimi’ni seçeceğini söyleyen Alkaya “An itibari ile kongre sürecimiz başladı. Demokrasi gereği tüzükteki şartları taşıyan her cesur İYİ Parti üyesi İl Başkanlığına ve yönetimlerine aday olabilir. İYİ ve cesurlar hareketi olarak gördüğümüz İYİ Parti'mizin çeşitli kademelerinde temsil etmiş veya temsil edecek olan bizler, şimdi de daha büyük bir azim ve kararlılıkla kurumsal kimliğimizi, çok daha fazla kişilere ulaştırmak azmindeyiz” dedi.

 

“DAHA BAŞARILI OLACAĞIMIZA İNANCIM TAM”

 

2 buçuk yıldır il başkanlığı görevini yürüttüğünü anımsatan Alkaya, önümüzdeki dönemde de il başkanlığına aday olduğunu dile getirerek “Beraber görev yaptığım arkadaşlarımın çok büyük çoğunluğunun benimle birlikte olması da bana ayrıca güç veriyor. Bu olgunlaşmış ve oturmuş kadroyu yeni isimler ile takviye ederek çıktığımız bu yolda ikinci dönem daha başarılı olacağımıza dair inancım tam” dedi. Geçen iki yılda gerek milletvekili seçimlerinde, gerekse yerel seçimlerde etkili bir seçim stratejisi izleyerek İYİ Parti’yi Tekirdağ’da 3’üncü parti durumuna getirerek, sonucu bir milletvekili ile taçlandırdıklarını dile getiren Alkaya “İkinci dönemde de yetki aldığımızda bayrağı daha yukarılara taşıyacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmamalı” dedi. İl Başkanlığına aday olan diğer isimleri de kutlayan Alkaya, “Demokratik, birbirimize saygılı, delegelerimizi yormadan, germeden kavga ve dar tartışmalardan uzak güzel bir seçim yarışı gerçekleşmesini temenni ediyorum. Partimizi sürekli mercek altında tutan, en küçük bir eksiği büyüterek partimizi töhmet altına sokmak isteyenlere bu fırsatı vermemeliyiz” diye konuştu.

 

“PARTİMİZİN İÇİNDE KAVGALAR OLMAZ”

 

İl Başkanı Alkaya “Partimizin içinde yarışlar olur, mücadeleler olur, ama kavgalar olmaz. Bizim kavgamız, Cumhuriyetçilerle, Atatürkçülerle Türk milletini sevenlerle, Türkiye Cumhuriyeti'ni Devleti'ni ilelebet payidar kılmak isteyenlerle olmaz. Bizim kavgamız Atatürk'e hadsizce dil uzatanlarla olur. Bizim kavgamız Cumhuriyetin değerlerini yok ederek, Türkiye'yi Cumhuriyet rotasından saptırmaya çalışanlarla ve bölücülerle olur” dedi.

 

“ÜLKEMİZİ YENİDEN PARLAMENTER SİSTEMLE BULUŞTURACAĞIZ”

 

İYİ Parti ile birlikte insanların ümitlenmeye, adeta nefes almaya başladığını söyleyen Alkaya “Yeni dönemde de  önümüzde çetin bir yol var. Bugüne kadar imkansız görülen onca işi başardık ve Cumhuriyetin kurucu iradesinin vasiyeti gereği, bundan sonra daha büyük işler başaracağız. İnşallah ülkemizi yeniden güçlendirilmiş parlamenter sistemle buluşturacağız” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUOĞLU