Nüfus Müdürlüklerinde YKS mesaisi

Tekirdağ'da Çerkezköy, Çorlu ve Süleymanpaşa İlçe Nüfus Müdürlükleri, 27-28 Haziran tarihlerinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2020-YKS) girecek adaylar için 2

GÜNDEM 26.06.2020 16:54:00 0
Nüfus Müdürlüklerinde YKS mesaisi

 

Ölçme, Seçme Ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’ndan (ÖSYM) yapılan duyuruda  27-28 Haziran tarihlerinde uygulanacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (2020-YKS) girecek adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için sınav yapılacak merkezlerdeki İl/İlçe Nüfus Müdürlüklerinin, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nce 27 Haziran Cumartesi günü 07.00 ile 17.00 saatleri arasında ve 28 Haziran Pazar günü 07.00 ile 15.30 saatleri arasında açık tutulacağı ve söz konusu Müdürlüklere başvuran adaylara, müdürlük personeli tarafından fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenleneceği belirtildi.

 

GEÇİCİ KİMLİK BELGELERİ İLE SINAVA GİREBİLECEKLER

 

Bu amaçla sınav günü Nüfus Müdürlüğüne başvuran adayların, Nüfus Müdürlüğü personeli ile birlikte ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinde yer alan ilgili sınavın başvuru bilgilerine Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecekleri ifade edilen duyuruda “Nüfus Müdürlüğü personelince adayın bilgilerinin kontrolü yapılarak adaya fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecektir. Adaylar, Nüfus Müdürlükleri’nce düzenlenen fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu Geçici Kimlik Belgeleri ile sınava girebileceklerdir. “Geçici Kimlik Belgesi” dışında verilen belge, form vb. sınava giriş için kabul edilmeyecektir. Bu amaçla, Nüfus Müdürlüğüne başvuran adayın, ilgili sınavın Sınava Giriş Belgesi ve güncel bir fotoğrafının yanında olması gerekmektedir” dedi.

 

3 NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ AÇIK OLACAK

 

ÖSYM tarafından sınav günü açık tutulacak il/ilçe nüfus müdürlüklerinin adresleri ve açık oldukları saatlere ilişkin listeyi de yayınlarken, haftasonu açık olacak Nüfus Müdürlükleri arasında Çerkezköy Nüfus Müdürlüğü, Çorlu ve Süleymanpaşa Nüfus Müdürlüğü de yer aldı. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU