Vali Yıldırım, bakanlıktan çiftçiler için destek istedi

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, son günlerde etkili olan aşırı yağış nedeniyle selden zarar gören alanlarda incelemelerde bulunmak üzere Saray'ı ziyaret etti. Saray'ın sel ve doludan zarar gören Sofular, Osma

GÜNDEM 25.06.2020 08:31:00 0
Vali Yıldırım, bakanlıktan çiftçiler için destek istedi

 

 

Saray ziyaretinde Vali Yıldırım'a Saray Kaymakamı Adnan Tezcan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan ve İl Jandarma Komutanı  Kıd. Albay Osman Kılıç, Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Öcal eşlik etti.

 

VALİ YILDIRIM, KAYMAKAM TEZCAN'DAN BİLGİ ALDI

 

Vali Yıldırım, ilk olarak Saray'da yapılması planlanan yatırımlarla ilgili  incelemelerde bulunarak Kaymakam Adnan Tezcan’dan bilgi aldı. Daha sonra Vali Yıldırım ve beraberindekiler, sel ve doludan zarar gören tarım arazilerinin bulunduğu Demirler, Sofular, Osmanlı, Kadıköy ve Beyazköy mahallelerini ziyaret etti. Çiftçilere geçmiş olsun dileklerinde bulunan Vali Yıldırım, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı’yı arayarak Saray ve diğer ilçelerde yaşanan sel ve doludan zarar gören çiftçilerin durumu hakkında bilgi verdi ve Bakan Yardımcısı Özkaldı’dan çiftçiler için destek istedi. Bakan Yardımcısı Özkaldı, Tarım ve Orman Bakanlığı’nda gerekli çalışmaların başlatıldığını ve çiftçilerin zararının giderilmesi için devletin tüm imkanlarının seferber edileceğini söyledi.

 

SU TAHLİYE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

 

Vali Aziz Yıldırım, Saray ziyareti kapsamında önceki gün yaşanan aşırı yağışta Çorlu Deresi’nin taşması sonucu zarar gören Velimeşe Arıtma Tesisi’nde de incelemelerde bulundu. Derin Desarj A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Ceyhan ve yüklenici firma yetkilileri, Vali Yıldırım'a sel sularının verdiği hasarın tespit çalışmalarının başlatıldığı ve şantiye içerisindeki suyun tahliye edilmesi faaliyetinin devam ettiği bilgisini verdi.

 

 

VALİ YILDIRIM, KARANTİNA BÖLGESİNE DE GİTTİ

 

Vali Aziz Yıldırım, Saray İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından koronavirüs vakalarının tespit edilmesinin ardından bu vakaların diğer mahallelere bulaşını engellemek, salgının yayılım hızını düşürmek, mahalle ve ilçe toplum sağlığını korumak maksadı ile 24Haziran itibariyle karantina tedbirleri uygulanan Saray'ın Yuvalı Mahallesi'nin giriş çıkış noktalarında da incelemelerde bulundu. Vali Yıldırım, mahalle sakinlerinin  mağdur edilmemesi için alınan tedbirlerin titizlikle devam ettirilmesi talimatını verdi.

 

 

 

 

Haber / Buse SERİN