Sınır kapılarında kaçakçılara geçit yok

Edirne'den Bulgaristan'a açılan Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarında gümrük muhafaza ekipleri operasyon düzenledi. Operasyonlarda 2 milyon lira değerinde uyuşturucu madde, yeşil reçeteli tıbbi ilaç, filt

GÜNDEM 24.06.2020 11:47:00 0
Sınır kapılarında kaçakçılara geçit yok

 

Ticaret Bakanlığı'na bağlı Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarında kaçakçılığa yönelik 7 ayrı operasyon düzenlendi.

 

YEŞİL REÇETELİ İLAÇLAR ELE GEÇİRİLDİ

 

Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan ve boş olduğu beyan edilen TIR, X-Ray taramasına sevk edildi. Yapılan detaylı aramada, şoför kabininin sürücü yatağı altında poşetler içinde 46 bin 960 adet uyuşturucu özelliği bulunan ve Türkiye'de satışı bulunmayan yeşil reçeteli tıbbi ilaç ele geçirildi. 

 

 

KARGO PERSONELİ GİBİ ADRESE GİTTİLER

 

Kapıkule'de, Almanya'dan kargo getiren bir TIR'da yapılan aramada da hediyelik eşya olarak beyan edilen bir koliye narkotik köpeğin tepki vermesi üzerine detaylı arama yapıldı. Aramada şekerlerin içine gizlenmiş 18 gram esrar ele geçirildi. Edirne Narkotik Suçlarla Mücadele Savcısının talimatıyla, kargo kolisi ele geçirilmemiş gibi tekrar aynı araca yüklenerek işlemleri tamamlanıp ülke içi dağıtıma çıkarılması sağlandı. Alıcının Antalya'daki adresine kargo personeli gibi giden gümrük muhafaza ekipleri, koliyi alınca yakalandı.

 

4 ŞÜPHELİYLE İLGİLİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR

 

Kapıkule Gümrük Muhafaza ekipleri, yurt dışına çıkış için gelen TIR'da da arama yaptı. Aramada, sebzeler arasına saklanmış Sağlık Bakanlığı'nın ön iznine bağlı olan ancak izin alınmamış 50 koli içerinde 110 bin steril olmayan plastik eldiven ele geçirildi. Muhafaza ekipleri, Kapıkule ve Hamzabeyi Sınır Kapısı'nda yaptığı diğer operasyonlarda yurda kaçak olarak sokulmak istenen 5 milyon makaron (filtreli sigara kağıdı), 6 bin 880 elektronik sigara ve aksamı ele geçirildi. Kaçakçılık olaylarıyla ilgili gözaltına alınan 4 şüpheliyle ilgili soruşturma sürüyor.

 

Haber / Yakup KARATEPE