İl Müdürü Özel, çiftçiler ile köylerinde bir araya geldi

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinde 15 Haziran'dan bu yana devam eden yoğun yağışlar nedeniyle tarım alanlarında meydana gelen hasarları tespit etmeye devam ediyor. Bu kapsamda İl Tarım v

GÜNDEM 24.06.2020 11:44:00 0
İl Müdürü Özel, çiftçiler ile köylerinde bir araya geldi

 

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Funda Eylem Özel, yağışlardan zarar gören üreticilerin sorunlarına çözüm bulunması ve gerekli değerlendirmelerin yapılması amacıyla Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ali Doğan ile birlikte Kırklareli merkeze bağlı Bayramdere, Deveçatağı ve Kavakdere köylerini ziyaret ederek köy muhtarları ve üreticiler ile bir araya geldi.

 

SORUNLAR İLGİLİ BİRİMLERE İLETİLİYOR

 

İl Tarım ve Orman Müdürü Funda Eylem Özel, üreticilerin her zaman yanlarında olduklarını belirterek, "Üreticilerimiz tarafından bize bildirilen sorunları konusuna göre ilgili birimlere iletiyoruz" ifadelerini kullandı. İl Müdürü Özel, Kırklareli genelinde dolu yağışından ve aşırı yağıştan zarar gören üretim alanları ile ilgili olarak TARSİM kapsamında tarımsal sigorta yaptıran üreticilerin hasar tespitlerini vakit kaybetmeksizin ilgili sigorta şirketine bildirmeleri gerektiğini, sigortalı alanlara ilişkin meydana gelen zararların telafisinin mümkün olduğunu da belirtti. Genel olarak yapılan hasar tespit çalışmalarının Kırklareli Valiliği aracılığıyla Tarım ve Orman Bakanlığı'na bildirildiğini belirten Funda Eylem Özel, "İlimizde yaşanan afetler birçok çiftçimizin ekili alanlarına zarar verdi. Bu tür afetlerin tekrar yaşanmamasını temenni ediyorum. Tüm çiftçilerimize geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN