Kendi oksijenini kendisi üretiyor

Malkara'daki devlet hastanesinde kurulan sistemle, hastaların ihtiyacı olan medikal oksijen gazı, yerinde üretilerek kurum bütçesine önemli katkı sağlanmaya başlandı. Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Onur Durgun, â€

GÜNDEM 23.06.2020 04:56:00 0
Kendi oksijenini kendisi üretiyor

 

 

İlçede 3 yıl önce yeni modern binasına taşınan 75 yataklı Malkara Devlet Hastanesi, bir ilke imza atarak, kendi oksijenini kendisi üretmeye başladı.

 

“HASTALARIN TEDAVİSİNDE BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”

 

Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Onur Durgun, kendilerinin ürettikleri oksijenle kurum bütçesine büyük katkıda bulunduklarını kaydetti. Oksijen gazının hastaların tedavisinde büyük önem taşıdığını belirten Durgun, şöyle konuştu: "Birçok hastanede olduğu gibi biz de daha önce oksijen gazımızı tüp teminiyle sağlıyorduk. Oksijen tüpleri ile medikal oksijen gazı temini esnasında, birçok risk ile karşı karşıya kalındığından bu durum tehlike oluşturmaktadır. Yeni kurulumu yapılan medikal oksijen üretim sistemi, atmosferdeki havayı ve ortamdaki oksijeni yoğunlaştırıp depolayarak, hastalarımız için kullanıma hazır hale getirmektedir”

 

“BÜYÜK TASARRUF SAĞLANACAK”

 

Sistemin çok ekonomik olması nedeniyle maliyet açısından da büyük tasarruf sağlanacağını kaydeden Durgun “Kurulumu yapılan bu sistem sayesinde, acil durumlarda hastanemizin, mevcut kapasitenin üzerinde dahi, yeterli oksijeni üretebilecek. Ekonomik ömrü 10 yıl hesaplanan sistem, hastanemizin uzun yıllar, medikal oksijen gazı ihtiyacını karşılayacak. Kendi oksijenimizi hastanemizde üretmekteyiz. Sistemin kurulmasında emeği ve desteği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

‘ÇOK MEMNUNUZ, İDARECİLERE TEŞEKKÜR EDERİZ’

 

Hastanede sistemin kullanılmasıyla ilk gaz hastalardan Refiye Çakıcı'ya verildi. Çakıcı'nın oğlu Şaban Çakıcı, "Malkara Devlet Hastanesi'nde yeni oksijen sistemi kurulmuş. Annemin de oksijene ihtiyacı vardı, burada anneme oksijeni verdiler. Hastanenin kendi oksijenini kendisinin üretmeye başladığını gördük ve öğrenmiş olduk. Bu şekilde buradaki hastalar ihtiyaç duydukları oksijeni artık daha rahat bir şekilde alabiliyorlar. İdarecilere çok teşekkür ederiz" dedi.

 

 

 

Haber / Murat YAYIN