Kırklareli'ni sel vurdu

Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesinde şiddetli yağış ve Istranca Dağları'ndan gelen sel ilçe merkezinde su baskınlarına neden olurken, araçlarda mahsur kalanlar oldu. Sel suları nedeniyle Pınarhisar-Vize karayolu

GÜNDEM 22.06.2020 09:48:00 0
Kırklareli

 

 

Birçok cadde ve sokak sularla kaplanırken, bazı ev ve işlerlerini de su bastı. Caddelerdeki sel nedeniyle, bazı araçlar mahsur kaldı. Pınarhisar ilçesi girişinde araç içinde kalan 4 kişiyi itfaiye ekipleri kurtardı.

 

VALİ BİLGİN, İNCELEMELERDE BULUNDU

 

Araçları su içinde kalan sürücüler ise araçlarını bırakıp, bölgeden ayrıldı. Sel suları bazı istinat duvarlarının da yıkılmasına neden oldu. Sel suları nedeniyle Pınarhisar-Vize karayolu uzun süre trafiğe kapalı kaldı. Belediye ekipleri, su tahliye çalışmalarının sürdürürken, esnaf ve vatandaşlar da ev ve iş yerlerindeki suları boşaltmak için seferber oldu. Kırklareli Valisi Osman Bilgin de, aniden etkili olan sağanak yağış nedeniyle su baskınlarının yaşandığı Pınarhisar'da ilgili kurumlarla birlikte incelemelerde bulundu. Su baskınından etkilenen vatandaşları evlerinde, esnafları da iş yerlerinde ziyaret eden Vali Bilgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

 

Haber / Yakup KARATEPE