Koronavirüs gölgesinde LGS heyecanı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan LGS kapsamındaki merkezi sınav bugün yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında

GÜNDEM 20.06.2020 13:51:00 0
Koronavirüs gölgesinde LGS heyecanı

 

Kapaklı’da yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafeyi sağlayabilmek için okullarda sosyal mesafe için gerekli işaretlemeler yapılırken, sınav öncesi okul binaları detaylı olarak temizlenerek dezenfekte edildi.

 

ÖĞRENCİLERE MASKE DAĞITILDI

 

Sınav salonlarına öğrenci ve görevliler için tıbbi maske konulurken, bina ve salonların girişlerine el dezenfektanı yerleştirildi. Okullara maske ile gelen öğrenciler okul girişinde maskelerini çıkarırken, girişte öğrencilere yeni maske dağıtıldı. Öğrencilerin sınavın yapılacağı okulun bahçesine girişleri sırasında sosyal mesafenin korunması sağlandı ve yığılma oluşmasını engelleyecek önlemler alındı. Ellerini dezenfekte ederek sınıflara alınırken, öğrencilerin sınav giriş belgeleri de oturdukları sıralara konuldu.

 

VELİLERİN OKUL BAHÇESİNE GİRMELERİNE İZİN VERİLMEDİ

 

Sınav için çocuklarını getiren velilerin okul bahçelerine girişlerine izin verilmedi. Sınav salonlarına tıbbi maske ile giren öğrencilerden isteyenlerin sınav sırasında maskelerini çıkarmalarına izin verildi. Sınavda, soru kitapçıklarını dağıtan görevliler eldiven kullandı.

 

İLK OTURUMDA 50 SORU SORULDU

 

Birinci oturumda öğrencilere, Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil sorularından oluşan 50 soruyu yanıtlamaları için 75 dakika süre verildi. Saat 09.30’da başlayan birinci oturum saat 10.45'te sona ererken, sınav görevlileri tarafından öğrencilerin, iki sınav oturumu arasındaki 45 dakikalık zaman diliminde okul içinde veya bahçesinde sosyal mesafe kuralına uymaları için de gerekli tedbirler alındı.

 

SOSYAL MESAFE KURALINA UYULMADI

 

İkinci oturum saat 11.30'da başladı. Öğrencilere matematik ile fen bilimlerinden oluşan 40 soruluk sayısal alan için 80 dakika süre verildi. İkinci oturum, saat 12.50'de tamamlandı. LGS öncesi ve sonrasında oluşabilecek yoğunluğu ve bulaşma riskini azaltmak, sınavın sorunsuz yapılmasını sağlamak amacıyla 09.00 ile 15.00 saatleri arasında 81 ilde istisnalar hariç vatandaşların sokağa çıkmaları da kısıtlandı. Kapaklı’da okul önlerinde çocuklarını bekleyen veliler zaman zaman sosyal mesafe kuralını ihlal ederken, Kapaklı polisi velileri sosyal mesafeye uymaları konusunda uyardı.

 

SORU KİTAPÇIKLARI PAZARTESİ DAĞITILACAK

 

Daha önce, sınavdan bir saat sonra öğrencilere dağıtılan soru kitapçıkları, bu yıl koronavirüs tedbirleri kapsamında olası bir kargaşaya sebebiyet vermemek için 22 Haziran Pazartesi günü velilere teslim edilecek.

 

ÇERKEZKÖY’DE 3 BİN 836 ÖĞRENCİ TER DÖKTÜ

 

Çerkezköy’de de 3 bin 836 öğrenci LGS’de ter döktü. Sınav öncesi okul önlerinde ve okul bahçelerinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, sosyal mesafe kuralına göre sıraya giren öğrencilere girişte maske dağıtıldı. Öğrenciler ellerini dezenfekte ettikten sonra sınıflara alındı. Okul bahçelerine girmelerine izin verilmeyen veliler, sokağa çıkma kısıtlaması gerekçesiyle evlerine gönderildi. Çerkezköy Belediyesi de sınavın yapıldığı tüm okullarda öğrencilere kalem, silgi ve su dağıttı.

 

“HER ZAMAN YANLARINDA OLACAĞIZ”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi de LGS’ye giren öğrencilere sınav öncesi maske, dezenfektan ve su dağıttı. Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, tüm dünya ile birlikte yaşanan bu zorlu günlerde sınava girecek olan öğrencilerin daha fazla etkilendiğini belirterek, "Alışık olmadığını koşullarda hazırlandığınız bu sınavda umuyorum ki her biriniz hedeflediğiniz başarılara ulaşacaksınız. Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman yanınızda olacağız." dedi.

 

 

 

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU