Taşkın sonrası temizlik çalışması başladı

Malkara'da önceki gün etkili olan sağanağın ardından selin vurduğu İshakça Mahallesi'nde temizlik çalışmaları sürüyor. Selin getirdiği çamurların temizliği için yardım beklediklerini s?

GÜNDEM 19.06.2020 11:50:00 0
Taşkın sonrası temizlik çalışması başladı

 

 

Malkara'nın  İshakça Mahallesi'nde önceki gün aniden bastıran ve 1 saat boyunca etkili olan şiddetli yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Yağmur nedeniyle mahallede ekili araziler su altında kaldı, dereler taştı, bazı evleri su bastı. Suların çekilmesi ile birlikte taşkının getirdiği çamur mahallede yolları kapattı. Suyun getirdiği kaya parçaları da mahalle içinden geçen derenin tıkanmasına neden oldu. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi, TESKİ ve Malkara Belediyesi’ne ait iş makinesi, vidanjör ve kepçe ile mahallede yol açma ve temizleme çalışması başlatıldı.

 

'ÇAMUR BASIYOR'

 

Yağan yağmur ve yaşanan taşkınla birlikte mahallelerini çamur bastığını söyleyen İshakça Mahallesi Muhtarı Bilal Temurtaş, "Köyümüzde yağan yağmurla birlikte bir afet yaşandı. Bayır ve yüksek yerlerden gelen su ve çamurlar köye bayağı bir zarar verdi. Acilen yağmur suyu kanalları yapılması gerekiyor. Yağmur suyu kanalı var ama yeterli değil. Biz her yağmur yağdığında korkulu rüya yaşıyoruz. Sel basıyor, çamur basıyor. Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Malkara Belediyesi’nden biran önce bu köye yağmur suyu kanallarını yapmalarını istiyoruz. Kanalların açılmasını istiyoruz.  Kanallar yapılırsa köprüler onarılıp genişletilirse biz de bu sıkıntıyı çekmeyeceğiz. Aşırı yağmur yağınca buradan 10 köye giden bu yol bir müddet ulaşıma kapandı. İlk olarak ben kendi traktörümle müdahale edip yol açmaya çalıştım. Yoldan gelen vatandaşlar hepsi durdu. Durmak zorunda kaldı. Yoldan köyümüze en az 80 cm genişliğinde su geldi. Bazı evleri su bastı, bahçeleri aşağıya indirdi. Bu afet büyük bir afetti. Yağmur birden geldi" dedi.

 

 

‘YARDIM BEKLİYORUZ’

 

Selden dolayı çok mağdur olduğunu belirten çiftçi Ergün Yalçın ise  “Ben İshakça Mahallesi'nde oturuyorum ve selden dolayı çok mağdurum. Her yağmur yağışında benim evimi su basıyor. Ahırımı samanlığımı su bastı. Yardım bekliyoruz." şeklinde konuştu.

 

 

Haber / Murat YAYIN