Kardeş'ten BİK'e ziyaret

Gazeteci Şaban Kardeş, Tekirdağ'ın büyükşehir olması ile birlikte kurulan Basın İlan Kurumu Tekirdağ Şube Müdürlüğü'nün yeni yerini ziyaret ederek kurum müdürü Sabri Karakaya ve

GÜNDEM 19.06.2020 11:41:00 0
Kardeş

 

 

 

Yarım asrı aşkın zamandır varlığını sürdüren Basın İlan Kurumu’nun Tekirdağ’da müdürlük oluşturduğu günden bu yana yerel gazetelerin ödev ve sorumluluklarının daha anlaşılır olduğunu, denetimlerinin ise daha kolay hale geldiğini kaydeden Gazeteci Şaban Kardeş, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Sabri Karakaya nezdinde çalışanların samimi gayretlerine ve yapıcı tavırlarına teşekkür etti.

 

“TEKİRDAĞ ŞANSLI BİR YER”

 

 Pandemi öncesinde ve pandemi sonrasında genel müdürlüğün almış olduğu yapıcı kararların gazeteciler ve gazete sahipleri için cansuyu niteliğinde olduğunu kaydeden Kardeş “Bunun bilincindeyiz. Cumhuriyetimizin kuruluşunda olduğu gibi bugün de zor günlerden geçen ülkemizde o günlerde olduğu gibi yine basın, rolü ve konumuyla halkın doğru bilgi almasında önemli bir rol üstlenmiştir. Kitle iletişim araçlarının yaygınlaşması, iletişimin hızlanması ile birlikte yerellik terimi de sektörün tarihi müzesindeki yerini almıştır. Artık Türkiye’de basın vardır, gazeteci vardır, yerel basın veya yerel gazeteci terimleri günümüzde güncelliğini yitirmiştir. Tekirdağ’ımız bu yönden eksiklerine rağmen şanslı bir yerdir. Tekirdağ’dan bir habere imza atan bir meslektaşımız birkaç saniye içerisinde Türkiye’de gündem olup Tekirdağ’daki bir haberi kısa zaman içerisinde dünyaya duyurabilmektedir. Bu da teknoloji ile birlikte yenilenen sektördeki bütün duvarları ve tabuları ortadan kaldırmıştır” dedi.

 

“DEĞİŞİM VE GELİŞİMDEKİ ROLÜNÜN BİLİNCİNDEYİZ”

 

Sektördeki değişim ve gelişimde gerek Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın ve gerekse Basın İlan Kurumu’nun rolünün bilincinde olduklarını kaydeden Gazeteci Şaban Kardeş, Tekirdağ Basın İlan Kurumu Müdürlüğü’nün Edirne ve Kırklareli’ndeki gazetelerin derlenip toparlanabilmesi için bağlanacak olmasından sektörün geleceği adına duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

“KURUMA VE MESLEĞE YAKIŞIR BİR KONUMDA”

 

Geçtiğimiz günlerde BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran’ın Edirne’ye yaptığı ziyaretler hakkında bilgi veren Kurum Müdürü Sabri Karakaya da BİK’in sadece gazeteleri denetleyen bir kurum değil aynı zamanda her dönemde 50 yılı aşkın süredir gazetecilerin maddi manevi yanında olan deneyimli kurumlardan biri olduğunun altını çizdi. Şube Müdürlüğü Tekirdağ’da kurulduğu günden bu yana taşındıkları 3.yerinin olduğunu kaydeden Karakaya şu anki mekanın fiziki konumunun hem kuruma hem mesleğe yakışır bir konumda olduğunu dile getirdi.

 

“ÖNEMLİ BİR KAMUSAL HİZMETE İMZA ATIYORSUNUZ”

 

Kurum olarak Tekirdağ’daki gazetelerden ve gazetecilerden memnun olduklarını söyleyen Karakaya “Özellikle ilçe gazetelerimizin kendi mecralarındaki mücadelesi takdire şayandır. Bunun için sizlere ve çalışanlarınıza teşekkür ediyorum. Kamu ve kamuoyunun doğru, ilkeli ve hızlı haber alması açısından gece gündüz demeden önemli bir kamusal hizmete imza atıyorsunuz. Bizler bunun zorluğunun bilincindeyiz. İlimizde BİK bünyesinde yazılı ve görsel yayınların takibi ve arşivi için oluşturduğumuz sistem kurum çalışanlarımızın özverili çalışmalarıyla bütün eksikliklerini gidermiştir” dedi.

 

DEZENFEKTAN HEDİYE ETTİ

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sabri Karakaya, Çerkezköy Haber ve Marmara Haber Gazeteleri adına ziyaret gerçekleştiren Şaban Kardeş’e genel müdürlüğün gazetecilerin pandemi sürecinde kullanması için gönderdiği bor madeninden üretilen yerli ve milli dezenfektanları hediye etti. Ziyaretin sonunda Kurum Müdürü Karakaya, kurum çalışanları Ozan Çubuk, Salih Çolak, Tuğba Erkoç ile Şaban Kardeş ve Baştuğ Alperen Kardeş sosyal mesafe kurallarına uygun olarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

Haber / Buse SERİN